2018-07-20 06:15


Ponta: “La CSAT vom discuta ce avem pe ordinea de zi”

 |  12:01
Ponta: “La CSAT vom discuta ce avem pe ordinea de zi”

Premierul Victor Ponta a declarat luni că la şedinţa CSAT va discuta cu preşedintele punctele legate de ordinea de zi cu referire la continuarea implicării ţării noastre în Afganistan şi la celelalte probleme care ţin de securitatea noastră naţională.

El a evitat să se pronunţe dacă va mai discuta cu şeful statului despre reprezentarea României la reuniunea Consiliului European de la sfârşitul săptămânii, adăugând doar că pentru el este important ceea ce oamenii doresc, nu scandalurile şi certurile politice.

Victor Ponta spune că liderul PNL, Crin Antonescu, copreşedinte al USL, îşi exprimă poziţiile public referitor la suspendarea şefului statului, în numele funcţiei pe care acesta o are în cadrul Uniunii. “Din punctul meu de vedere, Crin Antonescu exprimă poziţia politică a USL. Pe mine oamenii m-au pus prim-ministru, îmi fac datoria ca prim-ministru”, a adăugat Ponta.

“Eu trebuie să mă ocup de locurile de muncă, de situaţia noastră economică. Restul - scandaluri, certuri cu preşedintele... Nu vreau sa discutăm. La CSAT discutăm despre ceea ce avem pe ordinea de zi a CSAT-ului. În mod sigur, vreau să discut cu preşedintele României ceea ce am discutat şi cu Parlamentul: cum facem ca, în perioada următoare, România să aibă o poziţie cât mai puternică, să obţină în perioada 2014-2020 un buget consistent din partea Uniunii Europene pentru fondurile structurale şi de coeziune şi mai ales cum facem ca în perioada imediat următoare să îmbunătăţim ceea ce ţine de capacitatea noastră administrativă, pentru că, iată, am avut şi în 2007-2013 alocat în bugetul UE destul de mulţi bani şi de-abia am ajuns la nici 10% absorbţie”, a argumentat premierul.

El a adăugat că săptămâna care a trecut a fost una a “războaielor, a supărărilor”.

“Săptămâna aceasta vreau să ne apucăm de ceea ce de fapt aşteaptă oamenii de la noi. Vreau să discut cu colegii ce avem de făcut în zilele următoare din punct de vedere economic. De altfel, înainte de această întâlnire, m-am văzut cu miniştrii de resort. După cum aţi văzut, săptămâna trecută, vineri, bordul FMI a aprobat în unanimitate scrisoarea noastră de intenţie, deci este un semnal pozitiv de care avem nevoie. Trebuie să vedem exact la Hidroelectrica - am dat toate mesajele foarte clare că acolo lucrurile se curăţă de cele rele şi Hidroelectrica va reveni în toamnă mult mai bine cotată. Trebuie să ne ţinem de cuvânt şi trebuie să mergem cu restructurarea mai departe, la societăţile comerciale cu capital de stat, cu management privat, trebuie să vedem cum facem până joi să îmbunătăţim tot ceea ce tine de absorbţia fondurilor europene. Oamenii aşteaptă să le spunem foarte clar că îşi păstrează locurile de muncă, faptul că vom crea alte locuri de muncă şi că în toamnă, România, spre deosebire de alte ţări europene, vedeţi ce situaţie e în toată Europa, are stabilitate şi speranţă din punct de vedere economic. Restul, bătălii, războaie, pentru mine chiar trebuie să fac ceea ce aşteaptă oamenii de la mine ca prim-ministru”, a afirmat Ponta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-03-25

TAGURI: victor ponta, csat, traian basescu

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova