2019-01-16 06:30


Ponta speră să folosim eficient banii de la Banca Mondială

 |  11:24
Ponta speră să folosim eficient banii de la Banca Mondială

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat speranţa, vineri, la Palatul Victoria, la începutul întâlnirii cu vicepreşedintele regional al Băncii Mondiale(BM), Philippe Le Houreou,  ca banii luaţi de la instituţia internaţională să fie folosiţi într-un mod eficient. Cei doi au participat la conferinţa 'Modernizarea administraţiei publice în România'.

'Sper să fim suficient de deştepţi încât să folosim banii într-un mod eficient', a afirmat Ponta, care i-a transmis oficialului BM că Executivul său va continua 'toate proiectele bune'. Totodată, premierul  s-a declarat mulţumit de aprobarea de către BM a împrumutului foarte important de un miliard de euro, cel mai mare oferit vreodată României de către această instituţie.

Împrumutul respectiv a fost susţinut de 'serioase reforme' în domeniile îmbunătăţirii colectării taxelor şi sectorului energetic, a subliniat, la rândul său, Philippe Le Houreou.  Potrivit  Ministerului Finanţelor Publice, Consiliul Directorilor Executivi ai Băncii Mondiale a aprobat acordarea unui împrumut în valoare de un miliard de euro către statul român, pentru politici de dezvoltare cu opţiune de amânare a tragerii (DPL-DDO).

În contextul eforturilor de consolidare a rezervelor fiscale şi de menţinere a nivelului de acoperire a necesarului brut de finanţare, împrumutul este considerat de autorităţile române ca un instrument de protejare a finanţelor publice împotriva unor şocuri externe neprevăzute. Aceşti bani vin în completarea asistenţei financiare de tip preventiv acordată pe perioada 2011 - 2013 de către FMI şi UE (în cadrul facilităţii de finanţare a balanţei de plăţi). România va plăti dobânzi doar dacă accesează împrumutul,  acordul fiind unul tip preventiv, pe trei ani, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-29

TAGURI: bani, împrumut, Victor_Ponta, BM
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...