2017-01-24 15:06


Ponta: Uciderea lui ben Laden, un semnal bun pentru lumea occidentală, dar nu opreşte un fenomen

 |  15:10
Ponta: Uciderea lui ben Laden, un semnal bun pentru lumea occidentală, dar nu opreşte un fenomen
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni,pentru RFI, că uciderea liderului terorist Osama ben Laden reprezintă "unsemnal bun pentru lumea occidentală", apreciind însă că "nu prinuciderea unei persoane se opreşte un fenomen".

VictorPonta speră ca reacţiile lumii islamice să nu fie unele "rele".

"Mie îmi place ca cei care… criminali,ucigaşi, ce sunt ei, cei care încalcă legea să fie judecaţi. Dar, oricum, credcă este un semnal bun pentru lumea occidentală. Sper careacţiile în lumea islamică să nu fie atât de rele cum ni le putem imagina înacest moment", a afirmat Ponta.

Ela apreciat că "nu prin uciderea unei persoane se opreşte un fenomen, iarterorismul islamic este un fenomen mondial deja".

"Mi-e teamă că toată evoluţia dinAfrica de Nord, din Orientul Apropiat va crea şi mai multă instabilitate şi cuatât mai mult mi-aş dori ca România să-şi găsească poziţia diplomatică, poziţiapolitică pe plan internaţional, care să-i permită până la urmă să-şi aperepropriile interese", a mai spus liderul PSD.

PreşedintelePSD mai afirmă că terorismul va exista şi fără Osama ben Laden: "Nu credcă prin uciderea unei persoane - sigur că era vorba de un simbol al răului, unsimbol negativ -, dar fenomenul există încă şi va continua. E una din marileprovocări ale viitorului".

Preşedinteleamerican, Barack Obama, a anunţat că liderul reţelei teroriste al-Qaida, Osamaben Laden, a fost ucis.

Obamaa precizat, într-o intervenţie transmisă în direct de televiziunile americane,că a autorizat o operaţiune împotriva liderului al-Qaida, în cursul căreia nuau fost înregistrate victime în rândurile forţelor americane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-06-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image