2018-07-21 12:43


POSIBIL PAPĂ. Cardinalul Scola ţine cu AC Milan şi îl place pe Kaka

 |  19:00
POSIBIL PAPĂ. Cardinalul Scola ţine cu AC Milan şi îl place pe Kaka

Angelo Scola are 72 de ani. Este filosof şi teolog. A avut călăuze precum Hans Urs von Balthasar (cel mai important teolog al secolului XX - n.red.) şi Karol Wojtyla, adică Papa Ioan Paul al II-lea. Are prieteni ca arhiepiscopul de Viena, cardinalul Christoph Schönborn, arhiepiscopul de Budapesta, Peter Erdo, şi arhiepiscopul de Quebec, Marc Ouellet - trei cardinali cu şanse de a fi aleşi Papă.

A fost episcop de Grosseto la 50 de ani, patriarh al Veneţiei, la 61 de ani, şi arhiepiscop de Milano, la 69 de ani. Ultimele două poziţii, foarte prestigioase, au dat Bisericii cinci din cei nouă Pontifi ai secolului XX. Nici unul dintre aceştia nu a avut însă ambele funcţii precum Scola. De aceea, nu este întâmplător faptul că la „casele de pariuri” din Marea Britanie este plasat printre candidaţii cel mai bine cotaţi pentru a deveni al 266-lea Papă, scrie presa italiană citată de Agerpres.

Joseph Ratzinger îl stimează în mod deosebit, împărtăşind cu el o prietenie cimentată de mici servicii, cum ar fi furnizarea de vin bun Papei. La liceul clasic a citit Dostoievski, Faulkner şi chiar Jack Kerouac. A trăit chiar fiorul iubirii, logodindu-se cu o tânără foarte frumoasă. Ambii au ales însă calea Domnului, ea devenind călugăriţă trapistă şi ulterior stareţă.

La Milano, care este cea mai mare dieceză din lume, cu 1.107 parohii, i-a schimbat în câteva luni pe toţi cei şapte vicari din zonă şi şi-a pus stema episcopală la poarta de intrare, lângă Dom. Anterior, nu au existat steme. Stema sa este un adevărat program: „Sufficit gratia tua" (Harul tău este suficient) este inscripţionat pe o navă plutind pe o mare şi o stea de aur pe cer.

Mai degrabă impunător fizic, nu simte că are 71 de ani, cu excepţia unei dureri de cap severe şi un pic de artrită la arătătorul de la mâna stângă. Ţine cu echipa Milanşi are o predilecţie pentru fotbalistul Kaka. Nu are celular, dar este foarte activ pe noile media: un site cu numele său, o pagină de Facebook, mai degrabă pustie, o activitate discretă pe Twitter.

În ultima Via Crucis, celebrată în Domul din Milano, înţesat cu 5.000 credincioşi, înainte de a pleca pentru a primi, împreună cu alţi Cardinali, ultimul salut al Papei, Angelo Scola şi-a acordat o excepţie de la protocol. Având un gând plin de recunoştinţă faţă de Ratzinger, a riscat un verb, „a purifica”, niciodată folosit anterior faţă de Sfânta Biserică. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639873-11-30

TAGURI: papa, angelo scola, domul din Milano, facebook, twitter, Milan, kaka, sfanta biserica

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova