2017-01-23 08:42


Posibila condamnare la moarte a lui Mubarak îngrijorează Moscova

 |  11:24
Posibila condamnare la moarte a lui Mubarak îngrijorează Moscova

Cererea justiției egiptene pentru condamnarea la moarte a fostului lider de la Cairo îngrijorează Rusia care îndeamnă acuzarea să ţină cont de 'raţionamente umanitare', cum ar fi vârsta înaintată a fostului președinte.   

'La Cairo a fost reluat săptămâna trecută procesul împotriva fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, a celor doi fii ai săi şi a foştilor şefi ai instituţiilor responsabile cu menţinerea ordinii. Potrivit informaţiilor primite, procurorul a cerut pedeapsa capitală prin spânzurare pentru Hosni Mubarak. Procesul judiciar la Cairo continuă', precizează un comunicat al Ministerului rus al Afacerilor Externe care subliniază că astfel de informaţii 'îngrijorează Moscova'. 'Neclintit pornim de la premisa că este vorba de afacerile interne ale Egiptului care ne este prieten. Sperăm că deciziile finale vor fi adoptate la nivelul celor mai înalte standarde juridice internaţionale', se arată în comunicat. Justiţia de la Cairo ar trebui să ţină cont că Mubarak este 'un om cu o vârstă înaintată, de 83 de ani, şi, potrivit datelor deţinute, grav bolnav (…) În plus, ca personalitate politică, el a luat în februarie trecut cunoscuta decizie de a renunţa la putere, ceea ce a permis evitarea unor victime suplimentare în rândul populaţiei paşnice', subliniază diplomaţia de la Moscova.

Hosni Mubarak este judecat pentru presupusa sa implicare în reprimarea revoltei produse la începutul anului trecut în Egipt, dar și pentru acte de corupţie alături de fiii săi, Alaa şi Gamal.

În cadrul procesului organizat la Academia de Poliţie din Cairo, acuzarea a cerut joi, 5 ianuarie, oficial pedeapsa capitală prin spânzurare pentru fostul preşedinte egiptean, primul lider arab adus în faţa justiţiei, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-25

TAGURI: Hosni_Mubarak, condamnare, RusiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image