2017-01-19 15:17

ULTIMA ORA


Postul RTV amendat cu 50.000 lei pentru imaginile cu Emil Boc dezbrăcat

 |  12:53
Postul RTV amendat cu 50.000 lei pentru imaginile cu Emil Boc dezbrăcat

Postul România TV (RTV) a fost amendat joi cu 50.000 lei de către Consiliul Naţional al Audiovizualului(CNA) pentru difuzarea imaginilor cu Emil Boc dezbrăcat, într-o sală de fitness.

Pe 16 februarie, CNA a sancţionat Antena 1pentru emisiunea 'Un show păcătos' din 12 februarie, în care imaginile cu Emil Boc dezbrăcat au fost difuzate pentru prima dată, prin întreruperea emisiei cu 10 minute în intervalul orar 19,00-19,10 şi transmiterea unui text cu decizia CNA.

De asemenea, OTV a fost sancţionat tot pe 16 februarie, cu amenda maximă de 200.000 de lei, după ce a preluat imaginile. Reprezentantul postului, Roxana Niculescu, a explicat că a fost un demers jurnalistic de delimitare a ceea ce s-a întâmplat la Antena 1.

'Imaginile, care au fost slab blurate, lezează dreptul la viaţă privată, dar nu apar comentarii batjocoritoare la adresa fostului premier', a precizat preşedintele CNA, Răsvan Popescu. 'Imaginile nu trebuiau rulate, era suficientă o imagine statică pentru dezbateri, blurarea imaginilor a fost palidă, dar nu se compară cu ceea ce s-a întâmplat la celelalte posturi sancţionate', a declarat Narcisa Iorga, membru CNA. 'S-a produs tot un derapaj din punct de vedere al imaginilor. Vorbele puteau fi o stratagemă pentru difuzarea imaginilor. A fost o ipocrizie, o formalitate de blurare', a subliniat Dan Grigore.

Amenda de 50.000 de lei a fost votată de şapte dintre membrii CNA, după ce a fost propusă de vicepreşedintele CNA, Ioan Onisei, fiind vorba de prima abatere, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-05

TAGURI: Emil_Boc, RTV, CNA, amendăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image