2019-02-21 01:43


Prăbuşirea avionului prezidenţial polonez la Smolensk, cauzată de 12 factori

 |  14:29
Prăbuşirea avionului prezidenţial polonez la Smolensk, cauzată de 12 factori
Prăbuşireaavionului prezidenţial polonez în aprilie, la Smolensk, în vestul Rusiei, afost cauzată de 12 factori, a afirmat reprezentantul Poloniei în ComisiaInterstatală de Aviaţie (IAC), Edmund Klich, relatează RIA Novosti, în paginaelectronică.

Înoctombrie, Edmund Klich a primit un raport tehnic de la IAC privind prăbuşireaavionului în apropierea oraşului rus Smolensk, în care au murit preşedintelepolonez de atunci, Lech Kaczynski, şi alte 95 de persoane. Polonia speră săfacă public raportul în ianuarie.

"Nuunul, ci 12 factori au dus la prăbuşirea avionului. Numărul greşelilor şiîncălcărilor din timpul pregătirilor şi al zborului este terifiant", adeclarat Klich, într-un interviu pentru cotidianul Rzeczpospolita.

Ela precizat că vremea era nefavorabilă, iar echipajul nu avea nici o şansă săaterizeze în siguranţă.

"Chiardacă avionul ar fi atins pista, ar fi fost avariat la aterizare, deşi, sigur,în acest caz ar fi fost mai puţine victime", a adăugat el.

Anchetatorulpolonez a afirmat că "un bărbat responsabil cu aviaţia militarăpoloneză" a încercat să exercite presiuni asupra sa astfel încât să acuzeRusia pentru prăbuşire.

Avionulînvechit de tip Tu-154, având la bord o delegaţie poloneză de nivel înalt, s-aprăbuşit după ce a atins copacii, pe o ceaţă densă, la 10 aprilie, provocândmoartea celor 88 de pasageri şi opt membri ai echipajului.

Delegaţiamergea la o ceremonie de comemorare a masacrului de la Katin din 1940, în carepeste 20.000 de ofiţeri polonezi au fost executaţi de forţele sovietice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-01-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...