2018-07-16 11:56


Preda, Macovei şi Voinescu vor moţiune în PDL

 |  08:06
Preda, Macovei şi Voinescu vor moţiune în PDL

Democrat liberalii Monica Macovei, Sever Voinescu şi Cristian Preda vor să depună moţiune pentru funcţia de preşedinte al PDL la Convenţia Naţională Extraordinară a partidului, la alegerile interne din 30 iunie.

Cristian Preda, în şedinţa Colegiului Director, la care a participat ca invitat, a solicitat derogare de la criteriul vechimii prevăzut în Statutul partidului, pentru candidaturile la funcţii în cadrul formaţiunii, a precizat, duminică seară, europarlamentarul PDL . Acesta şi-a argumentat decizia prin faptul că nu a candidat la alegerile interne de anul trecut din PDL, spre deosebire de colegii săi Monica Macovei, Sever Voinescu, Teodor Baconschi sau Theodor Paleologu, care au primit de anul trecut derogare de la criteriul vechimii.

Cristian Preda împreună cu Monica Macovei şi Sever Voinescu, la Convenţia Naţională Extraordinară din 30 iunie, vor iniţia o moţiune pentru candidatura la funcţia de preşedinte al PDL. Încă nu au hotărât cine va conduce moţiunea şi se vor consulta în acest sens, a explicat Cristian Preda.

La Colegiul Director al PDL s-a aprobat derogarea de vechime de la Statutul partidului pentru a candida la funcţiile de conducere, dând posibilitatea să candideze la Convenţia Naţională tuturor celor care sunt membri de partid, a anunţat duminică seară preşedintele demisionar al PDL Emil Boc. "Astăzi s-a aprobat derogarea de vechime pentru cei care doresc să candideze pentru o funcţie de conducere, inclusiv pentru funcţia de preşedinte al partidului. Această derogare s-a acceptat şi la Convenţia Naţională din mai 2011 şi astăzi , Colegiul Director a aprobat o asemenea derogare", a subliniat Boc, adăugând că este vorba de o cutumă. Totodată, Consiliul Naţional de Coordonare va stabili calendarul depunerii candidaturilor, a afirmat fostul preşedinte al PDL, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-01-03

TAGURI: Monica_Macovei, Sever_Voinescu, Cristian_Preda, moţiune, PDL

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova