2017-01-22 20:27


Premieră medicală: Operaţie laparoscopică pentru obezitate, transmisă în direct din România la Roma

 |  14:36
Premieră medicală: Operaţie laparoscopică pentru obezitate, transmisă în direct din România la Roma
Şeful Departamentului Chirurgie GeneralăDelta Hospital, Cătălin Copăescu, realizează, vineri, două operaţiilaparoscopice de chirurgia obezităţii, acestea fiind transmise în direct la celde-al 22-lea Congres de Chirurgie Digestivă, organizat în perioada 5-6 mai, laRoma.

Transmiterea îndirect a unor operaţii bariatrice efectuate laparoscopic în România la uncongres internaţional este o premieră naţională.

La cele două intervenţii laparoscopice efectuate de echipa condusăde medicul Cătălin Copăescu vor asista peste 800 de chirurgi din Italia şi alteţări europene. Este vorba despre o operaţie de reducere a stomacului(gastrectomie longitudinală sau Gastric Sleeve) şi o operaţie de bypassgastric, se arată într-un comunicat al unităţii sanitare.

Intervenţiachirurgicală de gastrectomie longitudinală presupune îndepărtarea a 80 la sutădin stomac, realizând un rezervor gastric cu o capacitate mult mai mică. Acestlucru va reduce major senzaţia de foame şi va facilita instalarea precoce asaţietăţii. Durata medie a unei astfel de operaţii este de aproximativ 50 deminute.

Operatia de bypass gastric constăîn formarea unui mic rezervor gastric (cu o capacitate de aproximativ 25 cmc)şi ocolirea, de către alimentele înghiţite, a unui segment important dinintestinul subţire (aproximativ 150 de cm), reducând absorbţia caloriilor.Intervenţia chirurgicală durează aproximativ 90 minute, a precizat sursacitată.

MediculCătalin Copăescu are o vastă experienţă în chirurgia obezităţii, el operândpână în prezent peste 2.500 de pacienţi cu obezitate, diabet zaharat sau alteboli metabolice. El este cel care l-a operat pe bărbatul de aproape 400 dekilograme şi care era considerat cel mai gras om din România.

Congresulde Chirurgie Digestivă din Italia include atât lucrări ştiintifice, cât şidemonstraţii practice constând în intervenţii chirurgicale care se vordesfăşura live, prin intermediul unor videoconferinţe. Intervenţiilechirurgicale vor fi efectuate atât de medici din Italia, cât şi de medici dinEuropa, SUA, Africa sau Asia, printre aceştia fiind şi chirurgul român Cătalin Copăescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-07-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image