2017-01-21 12:48

ULTIMA ORA


Premierul Boc anunţă scutiri de impozite

 |  22:49
Premierul Boc anunţă scutiri de impozite

Proprietarii care îşi reabilitează termic locuinţele pe propria cheltuială vor fi scutiți  de plata  impozitului pe locuință pe o perioadă de şapte ani, conform unor modificări aduse de Guvern Codului fiscal, a anunţat marţi premierul Emil Boc, notează Agerpres.

Proprietarii vor beneficia de această scutire începând cu 1 ianuarie 2012. Emil Boc a precizat însă că pentru această scutire beneficiarul va trebui să obţină şi validarea consiliului local al localităţii unde îşi are proprietatea respectivă.  "Proprietarii de apartamente care îşi realizează reabilitarea termică a apartamentului, conform certificatului energetic, vor putea beneficia de scutirea plăţii impozitului pe imobil timp de cel puţin şapte ani, prin decizie a consiliului local. În cadrul modificărilor la Codul fiscal, am adoptat acest lucru, pentru a încuraja proprietarii să îşi facă reabilitarea termică a imobilelor, a blocurilor de locuit, a apartamentelor. Faci o cheltuială, dar minimum şapte ani eşti scutit de plata impozitului pe casă, dacă faci reabilitarea termică, conform certificatului energetic. Urmează doar să te duci cu factura la finanţe şi să ţi se facă această scutire pe minimum şapte ani de zile. Acest lucru trebuie validat însă şi de consiliul local în localitatea în care îţi ai proprietatea", a spus Boc.  De asemenea, în aceleaşi condiţii vor putea fi scutiţi de la plata impozitului pe o perioadă de cinci ani şi proprietarii care renovează faţadele clădirilor pe care le deţin, pe cheltuiala proprie. 

"Timp de cinci ani pot beneficia de scutirea impozitului pe clădire şi cei care fac reabilitarea din punct de vedere arhitectural sau al reparării faţadelor clădirilor, pe banii lor", a precizat premierul. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-01

TAGURI: Emil Boc, impozite, reabilitare, cod fiscalComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image