2017-01-18 14:48

ULTIMA ORA


Premierul italian renunţă la salariul său

 |  07:35
Premierul italian renunţă la salariul său

În urma adoptării unui plan anticriză de o rigoare draconică, premierul italian, Mario Monti, a anunţat, duminică seară, că renunţă la salariul său de preşedinte al Consiliului de Miniştri şi de ministru al Economiei.

'În momentul în care tuturor cetăţenilor li se cer sacrificii, mi se pare că este de datoria mea să renunţ la salariul de preşedinte al Consiliului şi de ministru al Economiei şi Finanţelor', a declarat Mario Monti.

Acesta a promis duminică 'să pună cu fermitate sub control deficitul şi datoria', dar, prin noile măsuri de austeritate bugetară, a dat asigurări că doreşte să transmită şi un 'mesaj de speranţă'. 'Nu trebuie să fim percepuţi în Europa ca un focar' al crizei, a afirmat premierul italian, subliniind că doreşte 'o Italie orgolioasă, care să nu mai fie batjocorită aşa cum s-a întâmplat în trecut'. Monti a amintit că Guvernul a primit din partea Parlamentului mandat să ajute 'Italia să iasă dintr-o criză foarte gravă', să ajute la 'salvarea Italiei şi la dezvoltarea Italiei'.

Premierul italian a încercat să-i liniştească pe italieni: 'Împreună vom reuşi'. 'Am vrut să transmit un mesaj de preocupare profundă, dar şi de speranţă'. 'Am dat o importanţă deosebită egalităţii, a trebuit să distribuim sacrificiile, dar am avut grijă să le repartizăm în mod echitabil', a precizat Monti, explicând că planul adoptat duminică seară 'cuprinde aspecte ce impun strângerea centurii şi altele de punere în practică a mecanismelor de relansare a creşterii economice a Italiei', printre care măsuri pentru femei, tineri, o mai bună coeziune teritorială şi dezvoltarea Sudului defavorizat, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-19

TAGURI: Mario_Monti, salariu, ItaliaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image