2017-01-22 18:25


Premierul Turciei îl compară pe Assad cu Ceauşescu

 |  16:53
Premierul Turciei îl compară pe Assad cu Ceauşescu

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan l-a comparat pe liderul regimului autoritar din Siria, Bashar al-Assad, cu mai mulţi dictatori ai istoriei contemporane, cerându-i acesuia să demisioneze pentru evitarea unor „noi vărsări de sânge”.

„Pentru salvarea poporului tău, a ţării tale şi a regiunii, renunţă la putere!”, a declarat Erdogan. Un fost prieten al preşedintelui Siriei înainte de începutul mişcărilor de protest din oraşele siriene, premierul turc a declarat că a rupt deja relaţiile cu regimul de la Damasc, cerând în premieră demisia lui Assad. „Să lupţi până la moarte împotriva propriului tău popor nu demonstrează eroism, ci laşitate. Dacă vrei să vezi pe cineva care a luptat până la moarte împotriva propriului său popor, uită-te la Germania nazistă a lui Hitler, la Mussolini sau la Nicolae Ceauşescu, în România”, a spus Erdogan.

Acesta este cel de-al doilea lider al unui stat aflat în vecinătatea Siriei care-i cere demisia lui Assad, după regele Iordaniei, Abdullah al II-lea. Violenţele din Siria continuă în urma represaliilor violente ale armatei siriene împotriva protestatarilor care doresc înlăturarea lui Assad de la putere, cel puţin 4.000 de persoane pierzându-şi viaţa, potrivit ONU.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image