2018-11-20 19:47


Premierul Ungureanu: Există loc pentru extinderea colaborării cu China

 |  10:58
Premierul Ungureanu: Există loc pentru extinderea colaborării cu China

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri, în deschiderea conferinţei organizată de CFA România, că relaţia cu China reprezintă un interes strategic. Din perspectiva premierului există loc pentru extinderea colaborării cu China, în condiţiile creşterii schimburilor comerciale din ultima perioadă.

'Pe plan global am susţinut creşterea economiilor emergente, cu concentrare pe relaţia cu China, ca importantă destinaţie de investiţii. Există loc pentru extinderea colaborării cu China. Am materializat o serie de proiecte de anvergură, cum sunt cele din infrastructură şi hidroenergie. Exporturile către China au crescut cu 36,27 la sută în 2011, faţă de 2010, iar importurile au avut o creştere de 24 la sută. Valoare schimburilor comerciale cu China se ridică la 4,2 miliarde dolari', a declarat Ungureanu în deschiderea conferinţei 'CEE şi China: Punţi de investiţii şi oportunităţi de afaceri', organizată de CFA România.

Această conferinţă are loc într-un moment când economiile simt nevoia de relansare, a subliniat premierul.  'România şi-a păstrat caracterul de economie deschisă. Eforturile din ultimii ani s-au concentrat către atragerea investitorilor. Chiar dacă au fost necesare măsuri de reformă dureroase, România a reuşit să stopeze scăderea economică şi să reia creşterea. Pentru 2012 prevedem o creştere de 1,5 - 2 la sută', a adăugat Ungureanu.

Plasând România pe harta investiţiilor asiatice în Europa Centrală şi de Est, conferinţa CFA îşi propune să o promoveze ca destinaţie de afaceri.

Prezenţa Chinei este încă modestă în regiunea CEE. Astfel, nu doar România, ci toate pieţele emergente din regiunea CEE vor fi puse în valoare şi promovate în relaţia cu China - un investitor important la nivel mondial, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-03-23

TAGURI: CEE, China, Mihai-Răzvan_Ungureanu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...