2017-01-18 06:13

ULTIMA ORA


Presa internaţională: Protestele din România vor continua

 |  09:12
Presa internaţională: Protestele din România vor continua

Presa internaţională scrie că protestele din România vor continua, după ce manifestaţia de duminică seara din centrul Capitalei a degenerat în ciocniri violente soldate cu răniţi.

Postul de radio Europe1 relatează că, pentru a patra zi consecutiv, românii au ieşit în stradă în Capitală, dar şi în alte mari oraşe ale ţării, precum Cluj, Timişoara şi Iaşi.

Potrivit Associated Press(AP) protestele nu dau nici un semn că s-ar încheia, având în vedere intensitatea incidentelor din ultimele zile. Agenția notează că ministrul de Interne Traian Igaş a convocat o reuniune de urgenţă, după ce demonstranţii furioşi pe măsurile de austeritate au aruncat cu pietre şi sticle incendiare spre forțele de ordine. De asemenea, un bărbat a fost cuprins de flăcări pentru scurt timp, relatează AP.

France Presse(AFP) relatează că aproximativ 30 de persoane au fost rănite duminică seara la Bucureşti, în cursul unei manifestaţii care a degenerat în violențe. Conform AFP, o mie de persoane s-au adunat în Piaţa Universităţii pentru a cere demisia preşedintelui Traian Băsescu, acuzat pentru deteriorarea nivelului de trai.

Totodată, postul Voice of Russia transmite că manifestanții au aruncat cu pietre şi cocteiluri Molotov spre forţele de ordine, citează Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-06

TAGURI: proteste, București, violențe, presaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image