2019-02-20 20:06


Preşedintele a promulgat legea de aprobare a OUG 50 şi legile bugetului de stat şi salarizării pe 2011

 |  23:33
Preşedintele a promulgat legea de aprobare a OUG 50 şi legile bugetului de stat şi salarizării pe 2011

Preşedintele TraianBăsescu a promulgat, marţi, Legile bugetului de stat şi bugetului asigurărilorsociale de stat pe anul 2011, precum şi legile salarizării. Potrivit unuicomunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat, marţi,decretele de promulgare a acestor legi.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a promulgat legeapentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 50/2010 privind contractelede credit pentru consumatori.

Curtea Constituţională a respins, marţi, sesizarea PNL deneconstituţionalitate a Legii de aprobare a OUG 50.

Cu majoritate de voturi, CC a constatat că esteconstituţională privind contractele de credit pentru consumatori.

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis, marţi, că , dupăce au analizat o sesizare depusă de deputaţii liberali.

Parlamentarii au adoptat, în 22 decembrie, în şedinţăcomună, bugetul de stat pe anul 2011, cu 207 voturi "pentru", 143"împotrivă" şi nicio abţinere, aprobând unele amendamente.

De asemenea, plenul comun al celor două Camere a adoptat, înaceeaşi zi, bugetul asigurărilor sociale de stat pentru 2011. Senatorii şideputaţii au adoptat forma propusă de Guvern asupra bugetului asigurărilorsociale de stat, respingând principalele amendamente ale opoziţiei.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale,şeful statului a semnat, marţi, decretele de promulgare a Legii - cadru privindsalarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi a Legiiprivind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice.

Curtea Constituţională a decis, marţi, că a personalului plătit dinfonduri publice este constituţională.

De asemenea, Curtea a constatat că este constituţionalăLegea privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduripublice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-07-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...