2018-12-13 04:23


Preşedintele Barack Obama s-a lansat oficial în cursa pentru realegere

 |  11:00
Preşedintele Barack Obama s-a lansat oficial în cursa pentru realegere

Cu şase luni înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, preşedintele Barack Obama a ţinut sâmbătă primele mitinguri oficiale de campanie, prilej cu care l-a atacat în special pe adversarul său republican, Mitt Romney, în condiţiile în care veştile economice nu sunt atât de bune cum spera, informează duminică AFP.

Însoţit de prima doamnă, Michelle Obama, preşedintele democrat a încercat să facă apel la armata de militanţi care l-au propulsat la Casa Albă în 2008. Cu prilejul unui prim miting, la Colombus (Ohio, nord), Obama a remarcat că Romney ar fi un preşedinte cu 'idei proaste', precum cea de a reduce impozitele pentru bogaţi şi cheltuielile pentru programele sociale, scrie Agerpres.

El a reamintit că şi-a asumat preşedinţia în 2009, pe fondul celei mai grave crize economice după 1930, şi a recunoscut că vremurile sunt încă grele pentru mulţi americani. Obama a ţinut să-l critice pe Romney care declarase la un miting că 'companiile sunt asemenea unor persoane', precizând că 'nu companiile sunt persoane, ci persoanele sunt persoane'.

Michelle Obama s-a adresat la rândul ei muncitorilor, reamintindu-le originile sale modeste şi făcând trimitere la tinereţea dificilă a soţului ei, 'fiu al unei mame singure, care se trezea dis de dimineaţă pentru a prinde autobuzul şi a merge la lucru'.

Barack Obama a ţinut apoi un miting la Richmond (Virginia, est), unde a cerut americanilor să nu voteze cu Romney. El a asigurat că rivalul sau milionar nu vrea decât să-i recompenseze pe cei bogaţi şi să le reducă taxele. El l-a acuzat de asemenea pe Romney că vrea să facă reduceri serioase în programele de educaţie şi de sănătate pentru cei vârstnici.

Ca şi Ohio, Virginia este un stat cheie pentru alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie. Ambele state au votat cu candidatul democrat, în 2008, dar situaţia pare mai puţin sigură anul acesta, după trei ani şi jumătate de şomaj care a început să descrească foarte lent după recesiunea din 2007-2009.

În faţa unui bilanţ economic slab şi a imposibilităţii de a se prezenta din nou ca un candidat al 'schimbării', Obama pare să fi optat acum pentru atacurile directe la adresa adversarului său. Un sondaj publicat joi de Quinnipiac îi acordă un avantaj de doar două puncte în faţa lui Romney.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-17

TAGURI: presedinte, barak obama, realegere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...