2017-01-20 11:53

ULTIMA ORA


Preşedintele Băsescu a convocat CSAT

 |  15:10
Preşedintele Băsescu a convocat CSAT

Evaluareasituaţiei din Libia în contextul aplicării Rezoluţiei 1973 a Consiliului deSecuritate ONU se află pe agenda şedinţei CSAT, convocată de către preşedinteleTraian Băsescu, marţi, la ora 18.00, la Palatul Cotroceni.

Peordinea de zi a şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt incluse,potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remisMEDIAFAX, tematici referitoare la evaluarea situaţiei din Libia în contextulaplicării Rezoluţiei 1973 a Consiliului de Securitate ONU, materializarea şivalorificarea pragmatică a oportunităţilor comerciale şi investiţionale înrelaţiile cu statele din regiunea Asia Pacific, în particular RepublicaPopulară Chineză, Raportul privind aderarea României la Spaţiul Schengen şiraportul privind activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesulde prevenire şi combatere a evaziunii fiscale.

Conformsursei citate, în şedinţa CSAT vor mai fi discutate participarea României cu 66de jandarmi la misiunea de instruire NATO în Afganistan, până la încheiereaacesteia şi raportul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind activitateadesfăşurată în anul 2010.

PreşedinteleTraian Băsescu a anunţat, duminică seară, la TVR 1, că nu poate lua decizii"singur" în problema Libiei, CSAT fiind cel care va decide înprivinţa implicării României.

"Eunu pot lua decizii singur. Este atributul CSAT să decidă poziţia României şiimplicarea României, funcţie de ceea ce ni se va solicita. În momentul în carese va aproba directiva de execuţie, voi convoca CSAT în primul rând pentru a-linforma cu privire la conţinutul directivei şi vom înţelege dacă decurgobligaţii pentru noi", a menţionat şeful statului la postul public deteleviziune.

Elsublinia că, în momentul respectiv, nu existau obligaţii pentru prima fază.

"Înmomentul de faţă, nu sunt obligaţii pentru prima fază, pentru că planul deoperaţii vizează doar instituirea zonei de interdicţie aeriană. Nu s-a trecutla planificarea etapei a doua", a continuat Traian Băsescu.

Totduminică, preşedintele Băsescu a afirmat, la RTV, că ambasadorul României laNATO, Sorin Ducaru, are "un mandat foarte precis cu privire la poziţia îninteriorul Alianţei".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image