2018-12-18 17:54


Preşedintele Columbiei cere legalizarea globală a marijuanei

 |  15:38
Preşedintele Columbiei cere legalizarea globală a marijuanei

Preşedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, a cerut legalizarea globală a consumului de marijuana ca metodă de a combate traficul de droguri puternice şi violenţe generate de acest flagel, a scris The Telegraph.

Santos s-a alăturat altor lideri de stat şi figuri proeminente din America Latină care au cerut o regândire a politicilor privind consumul de droguri, în urma mai multor decenii de violenţe legate de acest aspect. Potrivit şefului de stat columbian, legalizarea marijuanei în toată lumea ar putea ajuta eforturile de combatere a traficului cu droguri puternice, precum cocaina şi heroina.

„Lumea trebuie să discute problema într-un nou registru...gândim actualmente în acelaşi fel în care o făceam acum 40 de ani”, a declarat Santos. „Traficul de droguri este ceea ce stă la baza violenţei şi a grupurilor ilicite din ţara noastră”, a avertizat preşedintele latino-american care a subliniat că o eventuală legalizare globală a marijuanei ar trebui făcută numai în cazul în care va fi integrată într-o politică de securitate naţională de către fiecare stat în parte.

Preşedintele Mexicului, Felipe Calderon, a declarat în urmă cu o lună acelaşi lucru, în condiţiile în care ţara sa se zbate într-un război împotriva cartelurilor de droguri care a făcut mii de victime în ultimii ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...