2017-01-22 01:53

ULTIMA ORA


Preşedintele Columbiei confirmă moartea şefului FARC

 |  10:07
Preşedintele Columbiei confirmă moartea şefului FARC

Preşedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, a confirmat sâmbătă moartea survenită vineri a şefului FARC (Forţele Armate Revoluţionare din Columbia), Alfonso Cano, şi a cerut gherilei marxiste să demobilizeze, informează France Presse.

'Moartea lui Alfonso Cano a fost confirmată. Am dat lovitura cea mai dură din întreaga istorie a acestei organizaţii', a declarat preşedintele columbian, cu prilejul unui discurs televizat în noaptea de vineri spre sâmbătă. 'Noi trebuie să insistăm până când columbienii vor avea o ţară paşnică (...) violenţa nu este calea. Demobilizaţi-vă', a îndemnat şeful statului columbian.

Anterior, moartea şefului FARC, una dintre gherilele încă active în Columbia, alături de ELN (Armata de Eliberare Naţională), a fost confirmată de guvernatorul departamentului Cauca (sud-vest), unde Cano a fost împuşcat, iar apoi de ministrul apărării, Juan Carlos Pinzon, cu câteva minute înainte de preşedinte, potrivit Agerpres.

Alfonso Cano, în vârstă de 63 de ani, a condus din 2008 gherila fondată în 1964, după moartea fondatorului acesteia, Manuel Marulanda. Cano a fost adesea prezentat drept ''ideologul'' organizaţiei şi a reorganizat gherila, care ar fi dispune încă de circa 8.000 de luptători activi, conform datelor oficiale.

Într-o conferinţă de presă la Bogota, ministrul apărării a precizat că şeful FARC a fost ucis vineri după-amiază, în luptele care au urmat după bombardarea unei tabere unde au fost găsite obiecte personale ale sale.

O fotografie a şefului gherilei a fost expusă, cu ochii deschişi, cu faţa deformată şi fără barba neagră deasă tradiţională.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-07-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image