2018-12-10 06:47


Preşedintele Federaţiei braziliene, anchetat pentru 'deturnare de fonduri'

 |  12:21
Preşedintele Federaţiei braziliene, anchetat pentru 'deturnare de fonduri'

Organele de anchetă au anunţat luni deschiderea unei anchete împotriva preşedintelui Confederaţiei braziliene de fotbal (CBF), Ricardo Teixeira, acuzat de o presupusă deturnare de fonduri.

Anchetatorii caută să afle care este destinaţia finală a 9 milioane de reali (3,9 milioane dolari) proveniţi din fonduri publice şi ajunşi în contul unei firme din Rio de Janeiro, Ailanto Marketing, pentru organizarea unui meci amical între echipele Braziliei şi Portugaliei (6-2), disputat pe 19 noiembrie 2008.

'Aceste nouă milioane au luat o destinaţie necunoscută', a explicat comisarul Henry Perez pentru postul de televiziune CBN.

'Ailanto era concesionarul drepturilor pentru echipa de fotbal a Braziliei în baza unei decizii a preşedintelui CBF, Ricardo Teixeira', se arată într-un raport al poliţiei.

La rândul ei, CBF a precizat că meciurile echipei naţionale sunt cedate unei firme saudite, care deţine drepturile de negociere, de atribuire şi de producţie a acestor evenimente.

După cum subliniază poliţia, Ailanto nu a cheltuit niciodată cei 9 milioane de reali pentru organizarea meciului în cauză, finanţat în cele din urmă de Federaţia din capitala Braziliei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...