2018-12-17 14:16


Preşedintele interimar al R.Moldova mulţumeşte României pentru ajutorul financiar

 |  13:01
Preşedintele interimar al R.Moldova mulţumeşte României pentru ajutorul financiar

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, MarianLupu, i-a nulţumit, joi, preşedintelui Traian Băsescu pentru sprijinulfinanciar acordat de România ţării sale, spunând că apreciază acest gest cuatât mai mult cu cât a fost făcut "în condiţii extrem de dificileeconomice".

Domnule preşedinte, voi profita deacest prilej pentru a vă mulţumi în mod particular pentru iniţiativadumneavoastră de acordare a acestui ajutor financiar pentru Republica Moldova (valoare de100 de milioane de euro, pe o perioadă de patru ani - n.r.). Înţelegem foartebine că această decizie a fost adoptată în condiţii extrem de dificileeconomice, în condiţiile de austeritate care au fost determinate de crizaeconomică mondială. Cu atât mai mult, domnule preşedinte, apreciem foarte înaltacest gest care a fost de mare ajutor", a spus Marian Lupu, la începutuldiscutiilor tete-a-tete cu preşedintele Traian Băsescu.

Liderulde la Chişinău a mulţumit de asemenea pentru ajutorul acordat de România încombaterea efectelor inundaţiilor din Republica Moldova.

"Vreausă vă zic, cu toată sinceritatea, că fără această asistenţă financiară cred căera să fie aproape misiune imposibilă acea construcţie a caselor pentrusinistraţi şi aş vrea să menţionez, pentru toţi cetăţenii români, gratitudineaşi înalta apreciere a poporului nostru", a mai spus Lupu.

Larândul său, Traian Băsescu i-a mulţumit lui Marian Lupu că a răspuns invitaţieide a veni la Bucureşti.

"Vămulţumesc că aţi răspuns invitaţiei mele, domnule preşedinte. Sigur că laultima întâlnire la nivel de şef de stat s-au pus în aplicare cam toate celestabilite, fie că vorbim de legea legată de micul trafic de frontieră, delegislaţii bilaterale, de adoptarea legii, de către România şi R. Moldova, cuprivire la ajutorul nerambursabil şi multe altele. Important este acum săvalorificăm cu prioritate ajutorul nerambursabil pentru R. Moldova, prinproiecte fezabile şi aprobate după standardele europene. Sper ca guvernelecelor două ţări să reacţioneze rapid", a spus Băsescu.

PreşedinteleLupu s-a declarat "mai mult ca sigur" că în sursul vizitei sale se vapune în discuţie colaborarea strategică dintre cele două ţări şi vor fi"trasate anumite traiectorii pentru consolidarea şi diversificarea acestei colaborări".

Preşedintele interimar alRepublicii Moldova, Marian Lupu, şi-a început vizita oficială în România, fiindprimit joi dimineaţă, la Palatul Cotroceni, de către preşedintele TraianBăsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-02-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...