2016-12-05 12:47

ULTIMA ORA


Preşedintele Parlamentului palestinian, arestat de israelieni

 |  07:57
Preşedintele Parlamentului palestinian, arestat de israelieni

Preşedintele Parlamentului palestinian, Abdel Aziz Duaik, a fost arestat, joi, lângă Ramallah, de soldaţi israelieni, potrivit mişcării Hamas.

Preşedintele Legislativului palestinian a fost arestat la un baraj al armatei israeliene, a declarat directorul de cabinet al acestuia. De asemenea, în anul 2006, Aziz Duaik a mai fost arestat împreună cu alţi oficiali Hamas, după ce militanţii mișcării au răpit un soldat israelian.

Aziz Duaik a fost arestat întrucât este 'suspectat de implicare în activitatea unei grupări teroriste', a confirmat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

După ce mişcarea Hamas a preluat controlul Fâşiei Gaza, în 2007, de la rivalul său, partidul palestinian Fatah, parlamentul palestinian a fost blocat. Din acel moment, Fatah, care conduce Cisiordania, și Hamas, care decide asupra Fâşiei Gaza, s-au angajat într-un proces de reconciliere.

Acuzată de atentate sinucigaşe şi alte atacuri asupra civililor israelieni, Hamas este percepută de către Israel, SUA, Uniunea Europeană şi alte state ca fiind o grupare teroristă, scrie Agerpres.

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-24

TAGURI: Hamas, Fatah, președinte, parlamentComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Undă verde de la Parlamentul European pentru planul de apărare Parlamentul European și-a dat marți votul pentru planul ce prevede o coordonare mai strânsă a... 22 Noi 2016 | (0)
Ministrul Finanțelor anunță ca va lăsa un proiect de buget pentru 2017 Ministerul Finanțelor Publice lucrează la un proiect al Legii bugetului de stat pe 2017, însă... 28 Noi 2016 | (1)