2018-12-12 07:58


Preşedintele Siriei a promulgat o nouă lege a presei

 |  14:31
Preşedintele Siriei a promulgat o nouă lege a presei

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a promulgat, duminică, o nouă lege privind presa, în cadrul reformelor pe care le-a anunţat pentru a pune capăt contestării regimului său, informează agenţia de presă oficială Sana, citată de Agerpres.

”Este vorba de o lege mai modernă, care dă posibilitatea pentru mass-media şi jurnaliştii sirieni să joace un rol mai global în prezentarea adevărului”, a declarat pentru AFP Elias Mrad, preşedintele Uniunii ziariştilor sirieni, care a precizat că un articol al noii legi interzice pe viitor pedepsele cu închisoarea pentru jurnalişti. „Legea autorizează cetăţenii, conform unor criterii precise, să înfiinţeze un ziar sau un post de televiziune şi obligă responsabilii guvernamentali şi instituţiile publice şi private să furnizeze informaţii jurnaliştilor pentru ca aceştia să-şi exercite meseria, ţinând seama de imperativele naţionale”, a adăugat acesta. Noua lege liberalizează parţial o legislaţie foarte represivă, care îi condamna la închisoare pe jurnaliştii ce atacau ''prestigiul şi demnitatea statului, unitatea naţională şi moralul armatei, economia şi moneda naţională”. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


YUAN
28 Aug 2011

e destept bashar asta,mai ales ca a vut ce soarta au cei care nu joaca cum vor golanii mondiali,acum cand a dat foamea in ei....bombardeaza ot ,intervin in orice stat si apoi dau vina pe seful statului respectiv....osa vada lbienii,egiptenii , tunisienii siirienii ce bine e in demcratia adusa de altii.... astia vor doar petrol si siguranta pt evrei.... atat...
Random imageUltimele stiri


loading...