2016-10-23 02:56

ULTIMA ORA


Preşedintele sloven a părăsit în grabă Adunarea Generală a ONU

 |  07:53
Preşedintele sloven a părăsit în grabă Adunarea Generală a ONU

Căderea guvernului de la Ljubljana în urma unui vot de neîncredere în parlament l-a determinat, marţi, pe preşedintele sloven Danilo Turk să părăsească în grabă Adunarea Generală a ONU de la New York. Acesta a revenit urgent în țară pentru a gestiona criza politică gravă.

Votul de neîncredere împotriva guvernului premierului social-democrat Borut Pahor a „agravat puternic criza politică din Slovenia” a precizat marţi seară, într-un comunicat,

preşedenţia Turk.

„Mi-am încheiat participarea la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru a reveni în Slovenia şi a începe consultări cu liderii parlamentari”, a precizat președintele sloven. Acesta a îndemnat partidele politice „să se angajeze curajos cât mai curând în căutarea de soluţii în interesul cetăţenilor”. Moţiunea de neîncredere a avut ca subiecte corupţia şi slaba gestionare a economiei. Aceasta a survenit după mai multe demisii din cabinet și după o perioadă de neînţelegeri între membrii coaliţiei aflate la putere, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-20

TAGURI: Slovenia, ONU, criză politică, moțiuneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

A picat moțiunea de cenzură din Parlamentul Moldovei Este oficial: cetățenii Republicii Moldova vor plăti pentru miliardul de dolari furat din... 03 Oct 2016 | (0)
PSD vrea să depună moţiune simplă pe justiţie Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, la Antena 3, că social-democraţii... 10 Oct 2016 | (2)