2018-12-12 01:16


Preşedintele sloven dizolvă parlamentul

 |  11:18
Preşedintele sloven dizolvă parlamentul

Preşedintele sloven Danilo Turk a semnat vineri decretul de dizolvare a parlamentului de la Ljubljana în vederea alegerilor anticipate prevăzute pentru 4 decembrie.

După ce parlamentul a respins în septembrie un vot de încredere în guvernul de centru stânga condus de Borut Pahor, se va organiza primul scrutin anticipat de la proclamarea independenţei ţării în 1991. După ce Moody's şi Fitch au retrogradat ratingul Slovenei, Standard and Poor's s-a alăturat acestora motivându-și decizia prin faptul că tensiunile politice au umbrit perspectivele de relansare economică şi de asanare a finanţelor publice al statului. Zoran Jankovic, actualul primar de centru-stânga al capitalei, care a anunţat sâmbătă crearea unui nou partid, ar fi deja favorit, cu 19,4% din intenţiile de vot, potrivit unui sondaj recent.

Același sondaj indică un procent de 19,3% de susținători pentru pentru principala formaţiune de opoziţie de centru dreapta, Partidul Democrat Sloven SDS al fostului premier Janez Jansa, in timp ce Partidul Social-Democrat SD al lui Borut Pahor adună doar 4,1% dintre intenţiile de vot ale alegătorilor, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-21

TAGURI: Slovenia, Danilo Turk, Parlament
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...