2018-12-11 15:36


Președintele Standard&Poor's ar demisiona

 |  07:12
Președintele Standard&Poor's ar demisiona

La mai puțin de trei saptamâni după controversata decizie luată de Standard&Poor's de a retrograda Statele Unite, președintele agenției, Deven Sharma, intenționează să demisioneze fiind înlocuit de un manager din cadrul Citigroup. 

Decizia acestuia nu este direct legată de retrogradarea SUA, ci de strategia societății-mamă, McGraw-Hill, de a separa activitățile de rating de cele de analiză și colectare de date.

Sharma va fi înlocuit de Douglas Peterson, manager al serviciilor bancare cu amanuntul în cadrul bancii americane Citigroup. Acesta ocupă acest post din 2007, dupa cum indica site-ul agentiei de rating. În 2002 s-a alaturat grupului McGraw-Hill, dupa 14 ani petrecuti în cadrul grupului de consultanta în tehnologii si management Booz Allen Hamilton, anunță Agerpres.

Agenția de rating Standard&Poor's a anuntat la 5 august că va retrograda nota Statelor Unite de la 'AAA' la nivelul 'AA'. Retrogradarea SUA a aruncat în incertitudine piețele financiare și a fost aspru criticată de autoritățile americane. Standard&Poor's este singura agenție de rating care a scăzut nota SUA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...