2019-01-19 00:12


Preşedintele UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu, reţinut

 |  13:26
Preşedintele UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu, reţinut

Preşedintele- director general al Uzinei Constructoare de Maşini (UCM) Reşiţa, AdrianChebuţiu, a fost reţinut, miercuri dimineaţă, după mai multe ore de audiere laDNA, el urmând să fie prezentat instanţei supreme, cu propunere de arestare.

Chebuţiua fost audiat într-un dosar în care, luni, au avut loc mai multe percheziţii înReşiţa şi Timişoara. El a fost adus cu mandat, marţi dimineaţă, la sediul DNA.

Sursejudiciare au declarat că Adrian Chebuţiu este audiat în legătură cu o anchetăîn derulare, care ar avea legătură cu sirianul Said Baaklini, cercetat, alăturide un senator, de procurorii anticorupţie pentru restituiri nelegale de TVA.

Baaklinia fost prins în Bulgaria, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie emiţând pe numelestrăinului un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

DirecţiaNaţională Anticorupţie face cercetări cu privire la modul în care sirianul SaidBaaklini, apropiat al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, a achiziţionat maimulte motoare, iar apoi a solicitat restituirea taxei pe valoarea adăugată, audeclarat, surse judiciare. În acelaşi dosar ar fi implicat şi un senator, auprecizat sursele citate.

Astfel,după ce sirianul a părăsit România, DNA a solicitat ICCJ emiterea unui mandatde arestare european, precum şi unul naţional de arestare preventivă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-09-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...