2018-12-18 20:07


Preşedintele Ungariei vine azi la Congresul de Hungarologie de la Cluj

 |  14:27
Preşedintele Ungariei vine azi la Congresul de Hungarologie de la Cluj

Preşedintele Ungariei, Pal Schmitt, va efectua, duminică şi luni, o vizită în judeţul Cluj. În decursul zilei de duminică, preşedintele ungar se va întâlni cu prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian.

Pal Schmitt a răspuns invitaţiei organizatorilor Congresului de Hungarologie, a şaptea ediţie a evenimentului, care anul acesta va avea loc la Cluj.  În ediţiile anterioare, congresul a fost ţinut în Austia, Italia, Finlanda şi Ungaria. Sunt aşteptaţi peste 600 de invitaţi, din toate părţile lumii, profesori şi specialişti în etnologie, filozofie, hungarologie, istorie, sociologie, muzică-teatru-film, lingvistică şi literatură.“Importanţa Congresului se remarcă şi prin faptul că se va desfăşura sub patronajul preşedintelui României şi Ungariei, miniştrilor culturii din ambele ţări, precum şi sub patronajul preşedintelui Academiei Române, respectiv al Academiei Ungare de Ştiinţe”, au declarat organizatorii evenimentului.

Congresul de Hungarologie se va deschide, duminică, în ziua de final a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, un festival care a durat o săptămână.

Pe de altă parte, data de 20 august, ziua Sfântului Ştefan, este una dintre cele mai importante zile naţionale ale maghiarimii. Ştefan I al Ungariei (975-1038) este considerat întemeietorul regatului şi primul rege creştin al maghiarilor. ”Scopul acestei manifestări este sărbătorirea cum se cuvine a fondării statului maghiar şi a zilei Sfântului Ştefan, crearea unui cadru pentru întâlnirea comunităţii maghiare clujene şi a zecilor de mii de clujeni care au ajuns pe alte meleaguri, având şi rolul de a consolida relaţiile din cadrul comunităţii.”, a precizat Talpas Botond, şeful Biroului de presă al Zilelor Culturale Maghiare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-07-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...