2018-10-18 04:14


Preşedintele Yemenului promite că demisionează

 |  19:17
Preşedintele Yemenului promite că demisionează

Preşedintele yemenit Ali Abdullah Saleh a declarat că va renunţa la funcţie „în următoarele 90 de zile”, în urma unei înţelegeri cu Consiliul de Cooperare al Golfului, în urma unui interviu preluat de CNN.

„După ce vom ajunge la o înţelegere cu CCG, odată ce aceasta va fi semnată, imediat după ce se va agrea o structură de transfer a puterii şi vor fi organizate alegeri, preşedintele va demisiona”, a declarat Saleh pentru postul tv France 24. Yemen se confruntă cu violenţe grave în urma protestelor care au izbucnit la începutul acestui an în contextul „Primăverii Arabe”, însă situaţia stagnează de câteva luni.

Protestatarii păreau că vor reuşi să-l înlăture de la putere pe Saleh în urma unui atentat în urma căruia acesta a fost grav rănit şi a trebuit să stea mai multe săptămâni în Arabia Saudită pentru a se reface. Saleh a revenit în ţară, iar violenţele au reizbucnit, mai multe sute de civili pierzându-şi viaţa în urma confruntărilor cu forţele guvernamentale. Puterile occidentale, inclusiv Statele Unite, i-au cerut lui Saleh să demisioneze, acesta aflându-se la putere de aproape trei decenii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-14
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...