2017-01-24 07:08


Presiuni tot mai mari pentru demisia preşedintelui Germaniei

 |  14:48
Presiuni tot mai mari pentru demisia preşedintelui Germaniei

Preşedintele Germaniei, Christian Wulff, este supus unor presiuni tot mai intense pentru a demisiona, după ce mai multe publicaţii germane au dezvăluit că acesta a recurs la ameninţări pentru împiedicarea publicării unor materiale compromiţătoare.

Cancerlarul german Angela Merkel i-a cerut lui Wulff să răspundă acestor acuzaţii, subliniind că este convinsă că preşedintele va răspunde tuturor întrebărilor şi că respectă munca de până acum a acestuia. O serie de materiale publicate începând cu 13 decembrie de Bild, apoi de Süddeutsche Zeitung şi Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung a relevat că Wulff a făcut în 2008, pe vremea când era premierul landului Saxonia Inferioară, un împrumut de 500.000 de euro pe care l-a trecut sub tăcere după ce a fost întrebat de un tribunal de legăturile pe care le are cu familia de la care a împrumutat suma de bani.

Iniţial, liderii partidului Creştin-Democrat, inclusiv cancelarul Angela Merkel, i-au luat apărarea preşedintelui german, în primele zile de la izbucnirea scandalului. Până acum, reprezentanţii opoziţiei i-au sugerat lui Wulff să prezinte scuze şi să rămână în funcţie, pentru evitarea declanşării unei crize politice în Germania, într-un moment inoportun din punct de vedere economic, şi doar cu un an înaintea alegerilor legislative.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-20

TAGURI: scandal presedinte Germania, demisie presedinte, coruptie Germania, presa GermaniaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image