2016-12-08 12:02

ULTIMA ORA


Presiuni tot mai mari pentru demisia preşedintelui Germaniei

 |  14:48
Presiuni tot mai mari pentru demisia preşedintelui Germaniei

Preşedintele Germaniei, Christian Wulff, este supus unor presiuni tot mai intense pentru a demisiona, după ce mai multe publicaţii germane au dezvăluit că acesta a recurs la ameninţări pentru împiedicarea publicării unor materiale compromiţătoare.

Cancerlarul german Angela Merkel i-a cerut lui Wulff să răspundă acestor acuzaţii, subliniind că este convinsă că preşedintele va răspunde tuturor întrebărilor şi că respectă munca de până acum a acestuia. O serie de materiale publicate începând cu 13 decembrie de Bild, apoi de Süddeutsche Zeitung şi Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung a relevat că Wulff a făcut în 2008, pe vremea când era premierul landului Saxonia Inferioară, un împrumut de 500.000 de euro pe care l-a trecut sub tăcere după ce a fost întrebat de un tribunal de legăturile pe care le are cu familia de la care a împrumutat suma de bani.

Iniţial, liderii partidului Creştin-Democrat, inclusiv cancelarul Angela Merkel, i-au luat apărarea preşedintelui german, în primele zile de la izbucnirea scandalului. Până acum, reprezentanţii opoziţiei i-au sugerat lui Wulff să prezinte scuze şi să rămână în funcţie, pentru evitarea declanşării unei crize politice în Germania, într-un moment inoportun din punct de vedere economic, şi doar cu un an înaintea alegerilor legislative.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-20

TAGURI: scandal presedinte Germania, demisie presedinte, coruptie Germania, presa GermaniaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Ce șanse are Angela Merkel să obțină un nou mandat de cancelar Uniunea Creștin-Democrată (CDU, centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel, se... 25 Noi 2016 | (1)
Merkel promite expulzări și interzicerea vălului musulman Angela Merkel, cancelar al Germaniei, a fost realeasă, marți, în funcția de președinte al... 06 Dec 2016 | (2)