2017-01-24 13:17


PRETU BENZINEI EXPLODEAZA! Majorat la OMV Petrom - aproape 6 lei pe litru

 |  12:00
PRETU BENZINEI EXPLODEAZA! Majorat la OMV Petrom - aproape 6 lei pe litru

OMV Petrom (SNP) amajorat marţi preţul benzinei şi al motorinei cu nouă bani pe litru, cel maiscump sortiment ajungând la 5,96 de lei pe litru, potrivit datelor companieipetroliere.

Celepatru sortimente de benzină comercializate de OMV Petrom au preţuri cuprinseîntre 5,16 lei şi 5,96 de lei pe litru.

Motorinele produse decompania petrolieră pot fi achiziţionate la preţuri care variază între 5,15 leişi 5,63 de lei pe litru.

În 2010 compania amajorat preţul motorinei în medie cu 24%, iar pe cel al benzinei cu 20%.

Potrivit InstitutuluiNaţional de Statistică (INS), combustibilii s-au scumpit anul trecut cu peste15%, după ce în 2009 preţurile au fost majorate cu 13%.

Principalele companiicare distribuie carburanţi sunt OMV Petrom, Rompetrol (din grupul kazahKazMunaiGaz), Lukoil România (subsidiată a grupului rus Lukoil) şi MOL(Ungaria).

Carburanţii comercializaţide Lukoil au preţuri cuprinse între 5,22 de lei şi 5,70 de lei pe litru, întimp ce Rompetrol practică preţuri de la 5,21 de lei până la 5,88 de lei pelitru.

De la începutul anuluicompaniile petroliere au scumpit carburanţii de şase ori, iar preţurile auurcat în medie cu 3,5%.

OMV Petrom estecontrolată de grupul austriac de petrol şi gaze OMV.

Piaţa distribuţiei decarburanţi din România este analizată de Consiliul Concurenţei încă din 2005,dar deocamdată autoritatea nu a prezentat concluziile anchetei.

La 23 februarie,Guvernul a primit o informare a Consiliului Concurenţei privind creşterile depreţ la carburanţi, dar documentul a fost considerat drept unul prea general depremierul Emil Boc, care a cerut refacerea materialului.

În luna ianuarie,Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a întocmit un raport privindproducătorii şi distribuitorii de carburanţi, prezentat în premieră deMEDIAFAX, în care se spune că preţul la pompă a fost majorat nejustificat peparcursul anului 2010.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image