2017-01-20 14:00

ULTIMA ORA


Preţul aurului creşte de 10 şedinţe, cea mai îndelungată ascensiune din ultimii 40 de ani

 |  14:24
Preţul aurului creşte de 10 şedinţe, cea mai îndelungată ascensiune din ultimii 40 de ani

Preţul aurului creşte de zece şedinţe consecutive, cea mai îndelungatăperioadă de ascensiune din ultimii 40 de ani, după ce unii investitori au începutsă se adăpostească de ameninţarea tot mai mare a intrării Statelor Unite îndefault (incapacitate de plată).

Creştereaa început cu două săptămâni în urmă, odată cu revenirea temerilor privind crizadatoriilor de stat din zona euro, iar preţul aurului a început să bată noirecorduri în această săptămână, din cauza impasului dintre administraţia Obama şiPartidul Republican privind planurile de reducere a deficitului bugetar şiridicarea plafonului datoriei de stat. Trezoreria de la Washington a avertizatanterior că limita datoriei guvernamentale trebuie ridicată înainte de 2august, pentru a evita întârzierea unor plăţi, informează Mediafax.

Apreciereapreţului petrolului, reducerea încrederii consumatorilor din SUA şi temerilelegate de riscurile de contagiune a crizei datoriilor de stat din zona euro ausprijinit de asemenea ascensiunea aurului, care a înregistrat cea mai accentuatăcreştere din ultimii doi ani, de 7% de la începutul lunii iulie.

Preţulspot al aurului a urcat vineri cu 0,3%, la 1.591,5 dolari pe uncie, aproape demaximul istoric de 1.594,16 dolari pe uncie atins joi.

Potrivitcalculelor tehnice ale unor analişti, aurul ar putea depăşi în următoarele douăluni pragul de 1.700 dolari pe uncie.

Preţulmetalului preţios ar putea ajunge între 1.870 şi 5.000 de dolari pe unciepotrivit Capital Economics, care îşi bazează limita superioară a estimărilor perelaţia dintre cotaţia aurului şi performanţele indicelui Dow Jones IndustrialAverage, într-un scenariu de crash bursier similar Marii Depresii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image