2018-12-15 13:38


Preţurile la carne nu vor creşte de Paşte, dar românii vor cumpăra mai mult din pieţele ''gri''

 |  15:59
Preţurile la carne nu vor creşte de Paşte, dar românii vor cumpăra mai mult din pieţele ''gri''

Preţurile la carne şi produse din carne nu vorcreşte de Paşte, însă românii vor cumpăra în special din pieţele"gri", ceea ce ar putea duce la scăderea vânzărilor din reţelele deretail, afirmă Sorin Minea, preşedintele patronatului din industria alimentarăRomalimenta.

Pe piaţa"gri", companiile vând o parte din producţie fiscalizat, iar restulla negru.

"Ca deobicei, de Paşte va fivirată multă carne de miel către piaţa gri, mai multă decât anul trecut, în contextul unui TVA de 24%. Deasemenea, pe mezeluri va fi competitivitate crescută cu pieţe nefiscalizare,şi, în special, cu magazinele de proximitate nefiscalizate, care sunt din ce înce mai multe", a declarat preşedintele Romalimenta şi directorul generalal producătorului de mezeluri Angst.

El estimeazăcă piaţa nefiscalizatăreprezintă peste 50% din vânzările totale de carne la nivel naţional,procentaj care trece de 70%r în perioada sărbătorilor.

"Dacăse compară cu Crăciunul de anul trecut, când reţelele de vânzare au avut oscădere pentru că se vinde foatrte mult la negru, bănuiesc că şi de Paşte voravea scădere. Nu pot compara cu cei care au din start un câştig de 24%. (...)Suntem într-o piaţă ciudată, distorsionată şi foarte volatilă", a mai spusSorin Minea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...