2019-03-20 23:44


Preţurile locuinţelor noi, reduse într-o lună de proprietari şi cu 7%; la vechi maximul a fost 4,2%

 |  15:35

Proprietariide locuinţe noi din Bucureşti au redus preţurile solicitate cu până la 7% înluna septembrie faţă de august, în timp ce pe piaţa apartamentelor vechiscăderile au fost de maxim 4,2%.

Preţulmediu cerut pentru apartamentele noi din Bucureşti a ajuns în luna septembriela 1.359 euro/mp de suprafaţă utilă, în scădere cu 5% faţă de luna august, cândvaloarea medie a unui metru pătrat util era de 1.431 euro. În comparaţie cuaceeaşi lună a anului trecut, preţul mediu cerut pentru apartamentele noi estecu 8,1% mai mic.

Ceamai dinamică evoluţie au avut-o apartamentele noi cu patru camere, pentru carecererea este foarte redusă şi care s-au ieftinit cu 6,8% în ultimele 30 de zileşi cu peste 19% în ultimele 12 luni. Preţul apartamentelor noi cu două camere aînregistrat o scădere de 6,5% în ultima lună. Garsonierele noi s-au ieftinit cu4,1%, în timp ce apartamentele noi cu trei camere s-au ieftinit cu 3,9% în lunaseptembrie.

Şipe segementul apartamentelor vechi, proprietarii au continuat să scadăpreţurile, dar reducerile au fost la jumătatea celor înregistrate la cele noi.Astfel, preţul mediu pe piaţa veche a ajuns la 1.131euro pe metru pătrat de suprafaţăutilă, cu 2,5% mai puţin decât în luna precedentă şi cu peste 10% mai puţindecât în aceeaşi lună a anului trecut.

Lafel ca şi în cazul apartamentelor noi, apartamentele cu patru camere s-auieftinit cel mai mult, dar doar cu 4,2%, urmate de apartamentele cu trei camerea căror preţ a scăzut cu 3,2%. Apartamentele cu două camere şi garsonierele auînregistrat o scădere de preţ de 2,2%, respectiv 1,9%.

Încelelalte oraşe importante din ţară, respectiv Braşov, Timişoara, Iaşi,Cluj-Napoca şi Constanţa, preţurile s-au menţinut relativ constante înseptembrie faţă de august, potrivit imobiliare.ro.

Astfel,în Timişoara, preţul mediu s-a redus cu 2%, în Constanţa cu 1,4%, iar în Braşovcu 1,1%. Cluj-Napoca reprezintă în continuare excepţia de pe piaţa imobiliarădin România, aici înregistrându-se şi în luna septembrie o uşoară creştere de0,5%. O uşoară creştere a preţurilor, de 1,1%, a fost remarcată şi în Iaşi înseptembrie faţă de luna precedentă.

"Trendulse menţine pe o pantă descendentă de câteva luni bune şi în lipsa unor acţiuniconcrete din partea cumpărătorilor, preţurile vor continua să scadă până lasfârşitul anului. Un factor decisiv în ceea ce priveşte evoluţia preţurilor înperioada imediat următoare va fi reprezentat de reacţia băncilor", adeclarat Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

Lansatîn 2000, portalul a depăşit de curând pragul de 19.000 de vizitatori unici pezi şi cuprinde cea mai mare bază de oferte din toate categoriile imobiliare lanivel naţional.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-06-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...