2018-12-11 16:10


Prezenţa armelor chimice, confirmată în Libia

 |  07:33
Prezenţa armelor chimice, confirmată în Libia

Inspectorii internaţionali vor sosi în această săptămână în Libia pentru a se ocupa de problema armelor chimice a căror prezență a fost confirmată duminică de primul ministru interimar libian, Mahmoud Jibril.

Libia nu are niciun interes să păstreze astfel de arme, a subliniat primul ministru libian. 'Aş dori să vă asigur că noua Libie va fi o Libie paşnică şi că este în interesul nostru să nu avem arme în Libia', a declarat acesta fără a oferi mai multe detalii.

Primul ministru libian care şi-a anunţat demisia înainte de formarea unui nou guvern, a declarat că 'există organizaţii internaţionale care au grijă de această problemă' și a căror reprezentanţi vor sosi în Libia mai târziu în această săptămână.  Armele chimice nedeclarate au fost localizate în Libia săptămâna trecută, potrivit afirmației, în faţa Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, a emisarului şef al ONU în Libia, Ian Martin. De asemenea, acesta a avertizat asupra riscurilor legate de controlul materialelor chimice şi nucleare.  Autorităţilor libiene le este solicitată distrugerea stocurilor de arme chimice, în coordonare cu normele internaţionale, printr-o rezoluţie a ONU elaborată de Rusia, ce urmează a fi votată în această săptămână, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-03-16

TAGURI: Libia, arme chimice
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...