2018-12-15 09:06


Prezenţă scăzută la alegerile din Maramureş şi Neamţ

 |  15:00
Prezenţă scăzută la alegerile din Maramureş şi Neamţ

În Maramureş şi Neamţ au loc astăzi alegeri parlamentare parţiale. Acestea sunt organizate în două colegii de deputat, cu un buget de 2,4 milioane lei.

În colegiul 2 Baia Mare sunt aşteptaţi la urne circa 77.000 de alegători. Votul se desfăşoară în 79 de secţii împărţite în trei cartiere ale municipiului şi 8 comune limitrofe. Alegerile au loc după ce un deputatul Cătălin Cherecheş a fost ales primar al municipiului Baia Mare. Candidează Mariana Pop (PDL), Florin Tătaru (PSD - USL), Mircea Dolha (PER) şi Felician Horzsa (PRM). Peste 200 de angajaţi ai MAI asigură măsurile de pază şi linişte publică. Până la ora 11,00, prezenţa la vot era de 3,37%. A fost semnalat un singur incident: un locţiitor de preşedinte al unei secţii a votat, deşi nu avea dreptul, în secţia respectivă.

În colegiul 6 Neamţ sunt aşteptaţi la urne aproximativ 59.000 de alegători. Colegiul cuprinde 19 comune, unde sunt amenajate 82 de secţii de votare. Alegerile au loc pentru ocuparea postului rămas vacant în aprilie, în urma decesului deputatului Victor Surdu. Candidează Liviu Harbuz (PSD – USL) şi Adrian Rădulescu (PDL).

Peste 100 de poliţişti asigură buna desfăşurare a alegerilor. Până la ora 12,00, prezenţa la vot era de 22,39 %. S-a semnalat cazul unei persoane care a încercat să voteze cu o carte de identitate expirată. De asemenea, în două secţii s-a înrerupt furnizarea cu energie electrică, dar procesul electoral nu a fost perturbat, calcularele reuşind să salveze datele. Într-o altă secţie s-a semnalat faptul că mai mulţi alegători au fost aduşi la vot cu un microbuz.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-07-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...