2019-03-20 23:44


Prim-procurorul Pachetului Judecătoriei Sibiu şi ofiţerul SRI au fost arestaţi

 |  09:30
Prim-procurorul Pachetului Judecătoriei Sibiu şi ofiţerul SRI au fost arestaţi
Instanţa supremă a decis, miercuri, arestarea preventivă aprim-procurorului Parchetului Judecătoriei Sibiu,Florin Apostu, şi a ofiţerului SRI Tiberiu Popescu, acuzaţi de fapte decorupţie. Judecătorii Înaltei Curţi De Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au admiscontestaţia procurorilor anticorupţie faţă de decizia instanţei inferioare,potrivit căreia cei doi să fie cercetaţi în stare de libertate în cazuride corupţie.

Prim-procurorul ParchetuluiJudecătoriei Sibiu a fost ridicat, în noaptea de miercuri spre joi, de cătrepoliţişti de la domiciliul său din municipiul Sibiu şi transportat în arest la AlbaIulia, acolo unde se judecă procesul în care este acuzat de fapte de corupţie.

Poliţiştiiau sosit, în noaptea de miercuri spre joi, cu o autospecială a Poliţiei ladomiciliul prim-procurorului Florin Apostu din municipiul Sibiu, iar soţiamagistratului le-a deschis poarta şi au intrat în curte şi apoi în casă.

Dupăaproximativ 20 de minute, Florin Apostu însoţit de poliţişti a ieşit din curteşi a urcat în maşina Poliţiei.

Întrebatcum comentează decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Florin Apostu adeclarat că este tratat ca "cel mai mare infractor".

"Cumsă mai comentez. Parcă sunt cel mai mare infractor. Pericol social", adeclarat Apostu şi a urcat în autospeciala Poliţiei care a ponit spre AlbaIulia, acolo unde se judecă procesul în care Florin Apostu şi un ofiţer SRIsunt acuzaţi de fapte de corupţie.

, propunerea Direcţiei NaţionaleAnticorupţie - Serviciul Teritorial Alba-Iulia de arestare preventivă aprim-procurorului Parchetului Judecătoriei Sibiu şi a ofiţerului SRI reţinuţipentru fapte de corupţie, dispunând în cazul acestora interdicţia de a părăsiţara pentru 30 de zile.

Decizia afost contestată de DNA la instanţa supremă. Procurorii DNA au obţinut avizulCSM pentru reţinerea şi pentru propunerea de arestare preventivă a lui Apostu.

Prim-procurorulParchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Nicuşor Florin Apostu, este acuzatde procurorii DNA că ar fi comis peste zece fapte penale în trei luni,majoritatea infracţiuni de trafic de influenţă şi luare de mită, el primindbani, mâncare, alcool, un parfum sau o revizie gratis.

ProcuroriiDirecţiei Naţionale Anticorupţie arată că Apostu este acuzat de optinfracţiuni de luare de mită, două de trafic de influenţă, instigare la falsintelectual, două fapte de reţinere sau distrugere de înscrisuri şi defavorizarea infractorului.

Co-inculpatuldin acest dosar, ofiţerul SRI Tiberiu Narcis Popescu, este acuzat detrei infracţiuni de dare de mită, de complicitate la reţinere sau distrugere deînscrisuri şi de complicitate la favorizarea infractorului.

Omul deafaceri Ilie Carabulea s-a prezentat, luni dimineaţă, la sediul DNA Alba Iulia,urmând să fie audiat în dosarul în care au fost reţinuţi, pentru fapte decorupţie, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Sibiu, Florin Apostu, şi unofiţer SRI.

AvocatulViorel Jidveian, apărătorul prim-procurorului de la Parchetul JudecătorieiSibiu, declara, vineri, că în acest dosar omul de afaceri Ilie Carabulea esteacuzat că i-ar fi dat mită o maşină prim-procurorului Apostu.

Anteriordeclaraţiei avocatului, Ilie Carabulea a negat informaţiile care deja circulauprivind implicarea sa în acest dosar.

În acestdosar a fost citat pentru audieri la DNA Alba-Iulia şi avocatul sibian NicolaeUcă.

AvocatulViorel Jidveian declara, vineri, la ieşirea din sala de judecată de la Curteade Apel Alba-Iulia, că în această cauză sunt implicate mai multe persoaneimportante din Sibiu, printre care omul de afaceri Ilie Carabulea, omul deafaceri Cristi Bicher şi avocatul Nicolae Ucă.

Jidveian spuneacă Nicolae Ucă a fost citat la audieri la DNA Alba-Iulia pentru miercuri.

OfiţerulSRI Tiberiu Popescu a fost suspendat din funcţie până când instanţa va lua odecizie în cazul său, urmând ca, în funcţie de rezultatul procesului, să fiereîncadrat sau exclus din Serviciu, declara pentru MEDIAFAX purtătorul decuvânt al SRI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-03-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...