2017-01-24 00:57


Extremistul Anders Breivik respinge autoritatea tribunalului

 |  15:00
Extremistul Anders Breivik respinge autoritatea tribunalului

Anders Behring Breivik, extremistul norvegian care a comis atacurile sângeroase din 22 iulie, în urma cărora 77 de persoane şi-au pierdut viaţa, a fost audiat pentru prima oară în public în faţa unui tribunal din Oslo. Acesta a refuzat să recunoască autoritatea tribunalului, motivând că instanţa de judecată nu se opune multiculturalismului împotriva căruia acesta luptă.

Judecătorul care a condus audienţa a declarat că inculpatul nu este lipsit de discernământ sau suferă de vreo afecţiune psihică. Instanţa a hotărât extinderea perioadei de detenţie cu 12 săptămâni. Breivik a încercat să vorbească cu rudele victimelor în timpul audierii publice, dar a fost împiedicat de judecător.

De asemenea, Breivik a fost întrerupt de mai multe ori de către acelaşi judecător când a încercat să îşi justifice faptele şi să susţină un discurs politic, scrie AFP. Afirmaţiile inculpatului nu au fost relatate de presă, din motive legale. Avocaţii lui Breivik au declarat că acesta se teme că nu va ieşi viu din sala de audiere, acesta cerând să nu fie filmat sau fotografiat.

Breivik a recunoscut că este autorul atentatului cu bombă din apropierea sediului guvernului norvegian, precum şi a măcelului de la o tabără de vară de pe insula Utoeya, refuzând să se considere vinovat pentru moartea celor 77 de persoane. Dacă se va constata că acesta era în deplinătatea facultăţilor mintale când a comis faptele, procesul lui Breivik va putea începe în aprilie 2012.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-01

TAGURI: Behring Breivik, olso, extremist, atacuriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image