2018-12-10 22:36


Prima plângere în justiţie împotriva lui Nicolas Sarkozy

 |  15:01
Prima plângere în justiţie împotriva lui Nicolas Sarkozy

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost citat pentru  prima plângere în justiţie de la încetarea imunităţii sale, fiind reclamat de familiile unor victime ale unui atentat petrecut în 2002 la Karachi, în Pakistan, că a încălcat secretul anchetei în acest caz.

Imunitatea fostului preşedinte a încetat vineri la ora 24.00, la o lună după încetarea mandatului.

Plângerea a fost depusă de familiile a două victime ale atentatului din 8 mai 2002 de la Karachi, în care au murit 11 angajaţi ai Direcţiei de construcţii navale.

Reclamanţii denunţă termenii folosiţi de preşedinţie într-un comunicat emis la 22 septembrie 2011 în legătură cu ancheta privind aspectele financiare ale afacerii Karachi.

Cele două familii afirmă că, emiţând acest comunicat, preşedintele a încălcat independenţa autorităţii judiciare.

În comunicat, preşedinţia dădea asigurări că, “în ce priveşte afacerea zisă Karachi, numele şefului statului nu apare în niciunul dintre elementele dosarului” şi că Sarkozy “nu a fost citat niciodată de niciun martor sau actor în dosar”.

Comunicatul a fost difuzat la scurt timp după inculpările a doi apropiaţi ai lui Nicolas Sarkozy, Thierry Gaubert şi Nicolas Bazire.

Judecătorii care instrumentează aspectele financiare ale dosarului suspectează că unele comisioane ilegale pe marginea unor contracte de armament cu Arabia Saudită şi Pakistanar fi finanţat campaniaprezidenţială a lui Edouard Balladur în 1995.

Angajaţii DCN ucişi în atentatul de la Karachilucrau la punerea în aplicare a acestor contracte. Una dintre ipotezele anchetei este că la originea atentatului ar fi stat încetarea plăţii comisioanelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-01-03

TAGURI: nicolas sarkozy, imunitate, justitie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...