2017-01-22 05:44

ULTIMA ORA


Primarii din Snagov și Jilava, arestați

 |  14:51
Primarii din Snagov și Jilava, arestați

Curtea de Apel București a decis, astăzi, arestarea preventivă a primarului din Jilava, Adrian Mladin, a primarului din Snagov, Apostul Muşat, a vicepreşedintelui CJ Ilfov, Gheporghe Roman, şi a finului edilului din Snagov, Ovidiu Szasz, lăsându-le În libertate pe notăriţele Roxana Curpene şi Eugenia Curpene.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Faţă de notăriţele Curpene şi Cuţaru s-a luat decizia cercetării în libertate, cu obligarea de a nu părăsi localitatea.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri seara, să amâne pentru joi luarea unei decizii privind propunerea de arestare preventivă formulata de procurorii anticorupţie pe numele primarilor din Snagov şi Jilava şi al vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Ilfov.

La ora transmiterii acestei ştiri, patru dintre ordonanţele de reţinere au expirat, iar potrivit avocaţilor din dosar, în cursul acestei nopţi vor expira şi celelalte. Cei patru cărora le-au expirat ordonanţele de reţinere sunt vicepreşedintele CJ Ilfov, Gheorghe Roman, primarul din Anagov, Apostol Muşat, finul primarului din Jilava, Ovidiu Szasz, şi una dintre notăriţe. Toţi patru au plecat de la instanţă. În arest au rămas primarul din Jilava şi una dintre notăriţele reţinute.

De altfel, unul dintre apărătorii celor şase a susţinut la încheierea dezbaterilor că dosarul este construit pe "fabulaţiile procurorilor", care au încercat să incrimineze o simplă tranzacţie de terenuri între persoane fizice.

Curtea de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare, miercuri seara, pe cererea de arestare a primarilor din Snagov şi Jilava şi a vicepreşedintelui CJ Ilfov, apropiaţi ai edilului din Snagov intrând în conflict cu jurnaliştii care încercau să-i ia acestuia o declaraţie, după expirarea reţinerii.

Curtea de Apel Bucureşti a încheiat, miercuri seara, dezbaterile pe propunerea de arestare a celor şase după aproximativ patru ore de la începerea şedinţei de judecată. După încheierea şedinţei, primarul din Snagov, Apostol Muşat, căruia i-a expirat ordonanţa de reţinere a ieşit din sala de judecată.

În momentul în care jurnaliştii s-au apropiat de acesta să-i ia o declaraţie, mai mulţi apropiaţi ai săi care au rămas în instanţă aşteptând decizia i-au bruscat pe jurnalişti.

Edilul din Snagov a susţinut că este nevinovat şi că nu a luat niciodată mită. Mai mult, edilul a adăugat că procurorul de caz "a găsit de cuviinţă" să-l acuze de trafic de influenţă pentru că a dat un telefon primarului din Jilava pentru a primi pe cineva în audienţă.

Curtea de Apel Bucureşti a început să judece miercuri, în jurul orei 16.00, propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA pe numele primarilor din Jilava şi Snagov, al vicepreşedintelui CJ Ilfov şi a doi notari publici, precum şi a finului edilului din Jilava, şedinţa fiind secretă.

Cu puţin timp înainte de începerea dezbaterilor, ordonanţa de reţinere a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Ilfov, Gheorghe Roman, a expirat, astfel că acesta a fost scos din boxă, însă a rămas în sală la dezbateri.

Vicepreşedintele CJ Ilfov, Gheorghe Roman, dar şi finul primarului din Jilava, Ovidiu Szasz, precum şi doi notari publici au fost reţinuţi de procurorii DNA în dosarul care îi vizează pe primarii din Jilava şi Snagov, reţinuţi de asemenea pentru fapte de corupţie, informează DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA, vicepreşedintele CJ Ilfov, Gheorghe Roman, este cercetat pentru trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. De asemenea, în sarcina finului primarului din Jilava, Ovidiu Szasz, s-au reţinut infracţiunile de complicitate la luare de mită şi fals intelectual, în forma participaţiei improprii şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, în timp ce notarii publici Roxana Curpene şi Eugenia Cuţaru sunt cercetate pentru complicitate la trafic de influenţă şi fals intelectual, în formă participaţiei improprii.

Cei patru au fost reţinuţi în dosarul care îi vizează pe primarii din Jilava şi Snagov, cercetaţi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-04

TAGURI: primari, snagov, jilava, arestatiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image