2017-01-16 23:43

ULTIMA ORA


Primarul Clujului a primit 29 de zile de arest

 |  07:28
Primarul Clujului a primit 29 de zile de arest

Printr-o sentinţă pronunţată de Curtea de Apel Cluj primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a primit, joi seară, mandat de arestare pentru 29 de zile. Acesta va ataca decizia la instanţa superioară.

Potrivit acuzațiilor DNA, Sorin Apostu a luat mită 94.000 de euro în schimbul încheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto şi de salubrizare.

'În cursul anilor 2009-2011, în schimbul încheierii unor contracte - de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului local Cluj, respectiv de salubrizare a oraşului - inculpatul Apostu Sorin, în calitatea sa de primar, a pretins şi primit sume de bani totalizând echivalentul în lei a 94.000 de euro. Pentru a se disimula provenienţa şi scopul banilor obţinuţi din actele de corupţie, între firmele care au primit contractele de la primărie şi cabinetul de avocatură al soţiei primarului au fost încheiate contracte de consultanţă juridică fictive, astfel încât sumele de bani au fost încasate prin cabinetul de avocatură al lui Apostu Monica Undina, învinuită în acelaşi dosar', se arată într-un comunicat al DNA.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a fost acuzat de săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Acesta a fost arestat miercuri pentru 24 de ore, iar joi a fost prezentat instanţei de judecată cu propunerea procurorilor de arestare pentru 29 de zile, propunere pe care judecătorii şi-au însuşit-o, transmite Agerpres.

De asemenea, în acest dosar sunt învinuiţi pentru dare de mită şi oamenii de afaceri Simion Mureşan (Electrogrup), Călin Stoia (director general al Brantner România), care a fost reţinut pentru 24 de ore, şi Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-27

TAGURI: Apostu, mită, Cluj, arestComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image