2017-01-19 11:04

ULTIMA ORA


Primarul Kandaharului, ucis de o bombă purtată în turbanul unui terorist

 |  16:50
Primarul Kandaharului, ucis de o bombă purtată în turbanul unui terorist

            Primarul oraşului afgan Kandahar, Ghulam Haidar Hameedi, şi-a pierdut viaţa în urma unui atac terorist, anunţă surse oficiale preluate de BBC. Atacatorul a detonat o încărcătură explozibilă pe care o avea în turban, în timp ce primarul ţinea un discurs în holul clădirii administraţiei locale, au afirmat poliţiştii. În urmă cu două săptămâni, fratele vitreg al preşedintelui Hamid Karzai, influentul Ahmad Wali Karzai, a fost ucis în acelaşi oraş în urma unui atac sinucigaş.

            Noul val de violenţe din Afganistan survine într-o perioadă în care forţele NATO au început să predea autorităţilor locale administrarea unor regiuni ale ţării. Potrivit presei locale, Hameedi urma să se adreseze locuitorilor după ce în urmă cu câteva zile luase decizia de demolare a 200 de case din oraş, construite ilegal. Doi copii şi-au pierdut viaţa, marţi, în urma ciocnirilor violente provocate de persoanele care au trebuit evacuate din cartierul Loy Wala din Kandahar.

Diplomatul american Ryan Crocker a condamnat vehement moartea a încă unui oficial de rang înalt din regiune şi a transmis condoleanţe familiei decedatului. El a subliniat „extraordinara determinare” pe care guvernul şi societatea afgană o exercită pentru a face faţă provocărilor. Kandahar este oraşul desemnat de fostul regim taliban drept capitală a ţării în perioada în care aceştia s-au aflat la putere, în intervalul 1996-2001, fiind în prezent un centru puternic al insurgenţei de la invazia trupelor americane la începutul deceniului trecut.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-07-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image