2017-01-20 22:17

ULTIMA ORA


Primele alegeri din Egipt după căderea lui Mubarak

 |  15:57
Primele alegeri din Egipt după căderea lui Mubarak

Secţiile de votare din Egipt s-au deschis în această dimineaţă, în ciuda protestelor care continuă în Piaţa Tahrir, unde manifestanţii cer amânarea scrutinului. Egiptenii cu drept de vot au format cozi la intrarea în secţiile de votare, în timp ce problemele administrative au atras amânarea deschiderii unor secţii de votare în provincie.

Procesul electoral din Egipt este cel de-al doilea desfăşurat într-un stat afectat de revoltele Primăverii Arabe, după alegerile legislative din Tunisia. Tranziţia spre un regim democratic este însă mult mai complicată în acest stat, unde puterea este deţinută actualmante de un regim militar în fruntea căruia se află mareşalul Hussein Tantawi. Acesta va deţine puterea până cel puţin la jumătatea anului viitor, când sunt programate alegerile prezidenţiale.

Egiptenii îşi vor alege în intervalul 28 noiembrie – 10 ianuarie cei 508 membri ai Adunării Populare, camera inferioară a parlamentului egiptean. Între 29 ianuarie şi 11 martie 2012 va avea loc procesul de alegere a celor 270 de membri ai Consiliului Shura (sau camera superioară). Alegerile se desfăşoară grupat, provinciile egiptene fiind împărţite în trei grupuri în care se va vota la date diferite. Peste 10.000 de candidaţi provenind din mai mult de 40 de partide politice s-au înscris în cursa electorală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image