2018-12-19 03:58


Primii acuzaţi în cazul asasinării premierului libanez Rafik Hariri

 |  21:35
Primii acuzaţi în cazul asasinării premierului libanez Rafik Hariri

Tribunalul Special pentru Liban (STL) a emis primele puneri sub învinuire împotriva a patru membri ai grupului libanez  Hezbollah, responsabili de asasinarea în 2005 a fostului prim ministru libanez Rafic Hariri, informează El Mundo.

Cei acuzați sunt: Amine Mustafa Badreddine, cel care a coordonat atacul, Jamil Salim Ayyash, cel care a coordonat operațiunea, Hussein Hassan Oneissi și Assad Hassan Sabra, cel care a pregătit filmarea prin care își revendicau atacul. Toți sunt acuzați de „conspirație urmată de un atac terorist”. În plus, Ayyash și Badreddine sunt acuzați de comiterea unui act terorist  cu explozibil și de uciderea  cu premeditare a 231 de oameni.

Procurorul TEL, Daniel Ballemare, a lăudat într-o declarație decizia judecătorilor de a emite alerte internaționale împotriva celor patru membrii ai grupului libanez Hezbollah și a punctat că biroul său continuă cercetarea.

În susținerea rechizitorului, judecătorii consideră că  sunt suficiente probe pentru ca procesul să înceapă. Instanța de judecată, situată la Haga, a subliniat că acest lucru nu înseamnă că acuzații sunt vinovați și că procesul trebuie să dovedească  presupusa vinovăție „dincolo de orice îndoială”. 

În luna iulie, TEL a emis alerte internaționale pe numele a patru membri, despre care se presupune că au fost implicați în asasinarea fostului prim-ministru libanez. Rafik Hariri a fost ucis în 2005, după o explozie produsă chiar în centrul capitalei libaneze Beirut.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...