2018-12-13 10:52


Primul ambasador american de origine chineză la Beijing

 |  12:37
Primul ambasador  american de origine chineză la Beijing

Secretarul comerţului în administraţia Obama, Gary Locke, a demisionat din funcţie pentru a depune luni jurământul în calitate de nou ambasador al SUA la Beijing, informează Departamentul de Stat, citat de AFP.

În cursul ceremoniei, prezidată de secretarul de stat Hillary Clinton, Locke - primul american de origine chineză care va ocupa acest post - a opinat că ţara sa şi China au mult de recuperat în relaţiile lor, în pofida anumitor diferenduri. Gary Locke a declarat că vrea să continue să lucreze cu China pentru a combate reîncălzirea climatică, pentru a căuta noi energii nepoluante şi pentru a pune capăt proliferării nucleare. El intenţionează, de asemenea, să continue activitatea desfăşurată în postul său de ministru al comerţului pentru a deschide piaţa chineză bunurilor şi serviciilor americane.

Noul ambasador /61 ani/ îi succede în funcţie lui Jon Huntsman, ex-guvernator al statului Utah, care s-a lansat în cursa de învestitură a Partidului Republican pentru alegerile prezidenţiale din anul viitor


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...