2017-01-22 05:47

ULTIMA ORA


Prinși după ce au adus prejudicii de peste 18 milioane de lei

 |  14:39
Prinși după ce au adus prejudicii de peste 18 milioane de lei

Autoritățile au destructurat, în cadrul operaţiunii TOMIS desfăşurată în perioada august 2011-ianuarie 2012, un grup infracţional organizat ce acţiona pe raza judeţelor Giurgiu, Constanţa şi Ilfov. Mai multe societăţi comerciale de tip 'fantomă' au fost înființate pe numele unor persoane racolate de liderul grupării.

'Membrii grupului aveau în preocupare înfiinţarea unor societăţi comerciale tip 'fantomă', întocmind documente contabile fictive în vederea sustragerii de la plata taxelor către stat şi în vederea obţinerii direct sau indirect a unor beneficii financiare sau alte beneficii', a afirmat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Giurgiu, Cristian Şuţă. Din anul 2009 şi până în prezent, mai multe societăţi comerciale au fost înființate pe numele unor persoane racolate de liderul grupării, M.M., de 33 ani, din localitatea Sinteşti, judeţul Ilfov, care, în schimbul unor sume modice de bani, le-a folosit pentru a retrage, prin intermediul unor tranzacţii comerciale ilicite, diferite sume de bani din conturile firmelor.  Nouă persoane din judeţul Giurgiu şi municipiul Bucureşti au fost atrase în această activitate, potrivit datelor rezultate din operaţiunile desfăşurate în luna august 2011. Documente contabile, bijuterii, calculatoare, cartele sim, autoturisme şi o sabie au fost ridicate de la domiciliile acestora, în urma unor percheziții. Totodată, s-au luat măsuri privative de libertate faţă de şapte inculpaţi.

Prejudiciul adus este estimat la aproximativ 18 milioane de lei.

Cercetările au fost extinse și faţă de alte 13 persoane cu vârste cuprinse între 26 şi 59 de ani din Mamaia şi Bucureşti. Suspecții vor fi audiaţi la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Giurgiu, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-25

TAGURI: prejudicii, Giurgiu, infracțional, Tomis, grupComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image