2018-12-13 20:59


Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite a decedat

 |  10:28
Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite a decedat

Prinţul moşternitor al Arabiei Saudite, Sultan ben Abdel Aziz, care primea îngrijiri medicale în Statele Unite, a decedat, a anunţat sâmbătă palatul regal saudit, citat de televiziune.

Anterior, postul american de televiziune CNN a difuzat această informaţie citând surse anonime din cadrul Departamentului de Stat.

Prinţul moştenitor, un octogenar care era şi ministru al Apărării, se afla din iunie în Statele Unite pentru îngrijiri medicale, unde a suferit o intervenţie chirurgicală în iulie. El este născut în 1928, potrivit biografiei sale oficiale.

Fratele vitreg al regelui Abdallah, prinţul Sultan, a cărui stare de sănătate era precară, a fost de multe ori absent din ţară în ultimii ani..

Decesul lui intervine în timp ce regele însuşi, în vârstă de 87 de ani, a suferit în această săptămână o nouă intervenţie chirurgicală într-un spital din Riyad, potrivit Mediafax..

Regele a suferit anul trecut, în Statele Unite, două operaţii în urma unei hernii de disc.

Odată cu decesul prinţului moştenitor, prinţul Nayef, în vârstă de 78 de ani, ministru de Interne şi frate vitreg cu regele, este de acum al doilea în ordinea succesiunii la tron, după nominalizarea sa în martie 2009 ca al doilea vicepremier.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-02

TAGURI: Abdul Aziz, Arabia Saudita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...