2018-10-17 09:34


Prinţul William, pilot pe insulele Falklands

 |  08:31
Prinţul William, pilot pe insulele Falklands

Ministerul britanic al Apărării a anunţat, joi, că prinţul William va fi detaşat în insulele Falklands anul viitor în calitate de pilot de căutare şi salvare pe un elicopter. Prințul va petrece şase săptămâni, din februarie până în martie, pe acest teritoriu britanic.

Ministerul Apărării a precizat că prinţul, în vârstă de 29 de ani, nu va efectua niciuna dintre îndatoririle sale ceremoniale pe durata misiunii și va face parte dintr-un echipaj de patru al Forţelor aeriene regale britanice, fiind înregistrat cu numele locotenent de zbor William Wales.

Soţia sa Kate, ducesă de Cambridge, va rămâne în Marea Britanie.

În anul 2012 se împlinesc 30 de ani de la aşa-numitul război al Malvinelor, conflictul asupra insulelor Falkland, cînd Argentina a invadat acest teritoriu, în aprilie 1982. Marea Britanie deţine aceste insule de peste 180 de ani, dar Argentina pretinde suveranitatea asupra teritoriului pe care îl numeşte Las Malvinas.

După conflictul soldat cu moartea a 650 de militari argentinieni, 250 de soldaţi britanici şi a trei localnici, forţele britanice au recucerit insulele în zece săptămâni.

Ca pilot de elicopter unchiul lui William, prinţul Andrew, a luat şi el parte la conflict.

Deși numărul locuitorilor este de circa 3.000,  Marea Britanie are în insule un contingent de 1.000 de militari.

Preşedinta Argentinei, Cristina Kirchner, insistă ca negocierile asupra insulelor Falkland să fie reluate cu Marea Britanie, însă localnicii doresc în proporţie covârşitoare să rămână britanici.

'Atâta timp cât insulele Falkland vor să rămână teritoriu suveran britanic, atunci vor rămâne, şi cu asta am încheiat povestea', a replicat premierul David Cameron, în iunie, referitor la acest subiect, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-27

TAGURI: William Wales, pilot, Falklands
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...