2017-01-18 16:56

ULTIMA ORA


Probele scrise la bacalaureat încep luni. Care este calendarul examenelor şi cum vor fi sancţionaţi cei care copiază

 |  17:08

Elevii susţin, începând de luni, probelescrise la examenul de bacalaureat, prima dintre ele fiind cea la Limba şiliteratura română, peste 2.600 de poliţişti asigurând ordinea şi siguranţapublică în preajma celor 1.422 de unităţi de învăţământ unde se vor susţineexamenele.

Dupăproba scrisă de luni, la Limba şi literatura română, elevii vor susţine în 28iunie testarea la Limba şi literatura maternă, în 29 iunie proba obligatorie aprofilului, iar în 1 iulie proba la alegere a profilului şi specializării.

În3 iulie vor fi afişate rezultatele, în 4 iulie vor putea fi depuse eventualelecontestaţii, care vor fi rezolvate în 5 - 7 iulie, urmând ca în 8 iulie să fieafişate rezultatele finale.

Pânăacum, elevii au susţinut proba de evaluare a competenţelor lingvistice decomunicare orală în limba română (6-8 iunie), cea de evaluare a competenţelorlingvistice de comunicare orală în limba maternă (8-10 iunie), proba D deevaluare a compeţentelor digitale şi cea de evaluare a competenţelorlingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (20-23 iunie).

PoliţiaRomână anunţă, duminică, că poliţiştii vor asigura măsurile de ordine şisiguranţă publică la cele 1.422 de unităţi de învăţământ din întreaga ţară în care va avea loc examenul.

Înacest sens vor acţiona 2.686 de poliţişti (2.143 de la structurile de ordinepublică, 466 de la structurile de poliţie rutieră, alături de 77 de specialiştidin cadrul structurilor de investigaţii criminale).

MinistrulEducaţiei, Daniel Funeriu, afirma, în 6 mai, că la examenele de bacalaureat dinacest an nu se va mai copia şi avertiza că "dacă alţii nu vor fivigilenţi", ce s-a întâmplat în vămi se va întâmpla şi în educaţie.

Măsurilede securitate pentru eliminarea fraudei la examenul de bacalaureat au fostanunţate de ministrul Funeriu în 24 mai.

Demnitarulspunea că aceste măsuri au fost sporite şi că cei care copiază vor fi şi maidrastic sancţionaţi, urmând să fie eliminaţi şi să primească interdicţie de aparticipa la două sesiuni ulterioare.

Astfel,un candidat eliminat la examenul din vara lui 2011 pentru că a fost prinscopiind nu va mai putea participa la sesiunea din toamna lui 2011 şi nici lacea din vara lui 2012. Ei vor avea dreptul să se înscrie abia la sesiunea debacalaureat din toamna lui 2012.

MinisterulEducaţiei a instituit, la fel ca anul trecut, o linie verde pentru semnalareatuturor tentativelor şi cazurilor de potenţială fraudare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-05-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image