2017-01-17 11:16

ULTIMA ORA


Procurorii americani protestează împotriva Google

 |  07:46
Procurorii americani protestează împotriva Google

O asociaţie a procurorilor americani protestează împotriva Google pentru ca acesta să oprească proiectele de modificare a condiţiilor sale privind confidenţialitatea. National Association of Attorneys General a avertizat, miercuri, că noile reguli privind confidenţialitatea afectează viaţa privată a consumatorilor.

Noua politică 'pare a invada viaţa privată a consumatorilor' prin faptul că permite schimbul de informaţii între diferite servicii altădată separate, precum mesageria Gmail sau reţeaua socială Google+, a avertizat National Association of Attorneys General (Asociaţia Naţională a Procurorilui), într-o scrisoare adresată directorului general al Google, Larry Page.

Noile reguli vor fi 'mai simple şi mai uşor de înţeles' decât cele aflate în prezent în vigoare şi vor conduce 'la o utilizare integrată şi uşoară ce va permite mai multe schimburi de informaţii între produsele pentru care utilizatorii au cont Google', a explicat compania americană, la sfârşitul lui ianuarie.

Magistraţii, care provin din aproape 40 de state şi teritorii americane, susţin că 'noua politică de confidenţialitate a Google este deranjantă din mai multe motive'. Totodată, autorităţile californiene au anunţat, în aceeaşi zi cu trimiterea scrisorii, un acord cu principalii producători de sisteme de exploatare pentru dispozitive portabile, printre care Apple, Google şi Microsoft, pentru a stabili regulile care să garanteze confidenţialitatea datelor, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-28

TAGURI: Google, procurori, confidenţialitateComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image